22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

Вежди Рашидов, вън от НС! „К’во чешеме езици? Всички ку*ви се сетиха, че са изнасилвани“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Има и сега закони. К’во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че след 16 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“.
Тези думи са на Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по култура и медии, бивш шеф на Народното събрание и бивш министър, с които напълно заслужи да бъде изритан от парламента завинаги!

Изрича ги в пленарната зала по време на почивката между гласуванията на промените в Закона за защита от домашно насилие, очевидно без да допуска, че наблизо има включен микрофон, предаде Медиапул.
Недопустимото му изказване идва на фона протестите и на общественото недоволство, предизвикани от обезобразяването на 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе нарязано с макетно ножче. Заради станалото депутатите прекъснаха лятната си ваканция и провеждат извънредно заседание, за да приемат законодателни промени, според които за домашно насилие да се счита и насилието във връзка, при която партньорите не живеят заедно.

След записаното скандално изказване на Рашидов от Български фонд за жените поискаха той незабавно да си подаде оставката.
„Как не Ви е срам, г-н Рашидов! С тези думи правите показно за това защо са необходими промени в Закона и Наказателния кодекс. С тези думи демонстрирате в колко дълбоко сексистко и женомразко общество живеем и колко много работа имаме още! С тези думи показвате какво е недопустимо да се изрича от най-високата трибуна! Да не говорим, че ги изричате по време на обсъждането на промени, предложени и от Вашата парламентарна група“, се казва в позиция на организацията.

Проверка по рама

„Ние никога не сме очаквали нещо различно от Вас – отношението към дълбоките обществени проблеми винаги е било такова. Затова няма закони и работещи институции. Затова от началото на годината са били убити 12 жени – но Вие ги наричате по друг начин, нали? И те ли влизат в изречената по-нагоре квалификация или са само изнасилените? Вие сте срам за цяла България! Призоваваме да си получите заслуженото за тази реплика, защото ще останете в историята с нея“, посочват още от Български фонд за жените.
Изказването на Рашидов идва няколко дни, след като придоби публичност част от подкаст, в който Тити Папазов разказва през смях как преди години остригал за назидание своя бивша приятелка, защото е спала с друг човек, след като вече са били разделени. Той дори имитира с насмешка писъците ѝ. Водещият на въпросния подкаст е известният ютубър и рапър Йонислав Йотов – Тото, който през цялото време се смее.

Разказът от подкаста предизвика критики и недоволство едва след излизането наяве на чудовищната история с 18-годишната Дебора от Стара Загора, която бе обезобразена с макетното ножче, бита и остригана. Заподозрян е нейният бивш приятел, който работи като охрана в популярен нощен клуб в града.

След вълната от критики Тото се извинява за липсата на реакция на историята на Папазов, а няколко компании прекратиха сътрудничеството си с него.  
Материалът Вежди Рашидов, вън от НС! „К’во чешеме езици? Всички ку*ви се сетиха, че са изнасилвани“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ