9.8 C
София
събота, април 13, 2024

Вижте Георги, който умря пред Спешното в Дупница, после стана и тръгна

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Бившият работник в ТЕЦ „Бобов дол“ Георги Чорбаджийски от Големо село живее втори живот, след като през януари 2022 г. изпада в клинична смърт на входа на общинската болница в Дупница.

Чорбаджийски е работил на площадката за въглища в ТЕЦ „Бобов дол“. Има син и дъщеря. Радва се на две внучета. В двора на къщата му има добре подредена цветна градина, за която той се грижи, пише „Струма“.

Чорбаджийски се върна назад във времето и разказа за инцидента:

„На 4 януари 2022 г. към 3 часа сутринта получих задушаване от здравословен проблем в белия ми дроб, причерня ми и повече не си спомням какво се е случило с мен. Събудих се в болничната стая в бившата Транспортна болница в Дупница. Около мен лекари и медицински сестри се суетят. Казаха ми, че съм бил отишъл на оня свят, но съм се върнал отново.

След няколко месеца се озовах отново в същата болница. Тогава охранителят Валентин от с. Бистрица ми разказа какво се е случило с мен и как съм се върнал от оня свят: „Докараха те с линейката от Спешен център в Бобов дол. Оставиха те във фоайето на болницата и си тръгнаха. Дотича дежурната лекарка от вътрешно отделение и започна да те реанимира с електрошок, прави ти изкуствено дишане, а ти не трепваше. Изведнъж апаратът изписука и изписа права линия. Лекарката ти провери пулса, но такъв нямаше, беше си заминал от този свят. След няма и три-четири минути обаче, ти изхрипа силно и след малко леко започна да се надигаш от носилката, върху която те бяха оставили. Вдигна се и тръгна да се движиш бавно назад. Тогава извиках отново лекарката и на носилката те качихме в реанимация. Веднага започнаха да ти слагат инжекции, системи… и оцеля“, разказа ми охранителят.

Проверка по рама

Прескочил съм трапа. Благодаря на охранителя и на лекарите, че съм още жив, така е била решила съдбата. Оттогава се страхувам за живота си. Мисълта за случилото се ежедневно ми се върти в главата. Живея с кислородна бутилка и апаратче до леглото, ако се наложи, съпругата ми или синът включват бутилката да ми подпомага дишането“, разказа Георги Чорбаджийски.

Криминално

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ