8.6 C
София
събота, март 25, 2023

Вижте Георги, който умря пред Спешното в Дупница, после стана и тръгна

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Бившият работник в ТЕЦ „Бобов дол“ Георги Чорбаджийски от Големо село живее втори живот, след като през януари 2022 г. изпада в клинична смърт на входа на общинската болница в Дупница.
Чорбаджийски е работил на площадката за въглища в ТЕЦ „Бобов дол“. Има син и дъщеря. Радва се на две внучета. В двора на къщата му има добре подредена цветна градина, за която той се грижи, пише „Струма“.

Чорбаджийски се върна назад във времето и разказа за инцидента:
„На 4 януари 2022 г. към 3 часа сутринта получих задушаване от здравословен проблем в белия ми дроб, причерня ми и повече не си спомням какво се е случило с мен. Събудих се в болничната стая в бившата Транспортна болница в Дупница. Около мен лекари и медицински сестри се суетят. Казаха ми, че съм бил отишъл на оня свят, но съм се върнал отново.

След няколко месеца се озовах отново в същата болница. Тогава охранителят Валентин от с. Бистрица ми разказа какво се е случило с мен и как съм се върнал от оня свят: „Докараха те с линейката от Спешен център в Бобов дол. Оставиха те във фоайето на болницата и си тръгнаха. Дотича дежурната лекарка от вътрешно отделение и започна да те реанимира с електрошок, прави ти изкуствено дишане, а ти не трепваше. Изведнъж апаратът изписука и изписа права линия. Лекарката ти провери пулса, но такъв нямаше, беше си заминал от този свят. След няма и три-четири минути обаче, ти изхрипа силно и след малко леко започна да се надигаш от носилката, върху която те бяха оставили. Вдигна се и тръгна да се движиш бавно назад. Тогава извиках отново лекарката и на носилката те качихме в реанимация. Веднага започнаха да ти слагат инжекции, системи… и оцеля“, разказа ми охранителят.
Прескочил съм трапа. Благодаря на охранителя и на лекарите, че съм още жив, така е била решила съдбата. Оттогава се страхувам за живота си. Мисълта за случилото се ежедневно ми се върти в главата. Живея с кислородна бутилка и апаратче до леглото, ако се наложи, съпругата ми или синът включват бутилката да ми подпомага дишането“, разказа Георги Чорбаджийски.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ