България

Вижте майката на премиера! Венета Петкова е библиотекар в Канада срещу 9 бона на месец (ЕКСКЛУЗИВНИ снимки)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Майката на Кирил Петков избягва светлините на прожекторите. Венета продължава да работи в Канада и рядко се прибира в България. Завърна се покрай изборната победа на сина си, но продължава да трупа стаж чужбина.

Библиотеката, в която повече от 3 десетилетия работи майката на премиера Кирил Петков

От ноември 1994 до момента – 27 години и 3 месеца, майката на лидера на „Продължаваме промяната“ заема поста на управител на клон на една от най-големите и стари библиотеки Канада – Greater Victoria Public Library, показа проверката на Новините Днес.

Венета Петкова живее в градчето Виктория, провинция Британска Колумбия, където се е установила трайно преди близо три десетилетия. За позицията си майката на Петков получава солидно възнаграждение – 6700 канадски долара, което се равнява на 9100 лева месечно.

Преди да емигрира, Венета е била преподавател по български език и литература. Родена е в Пловдив, завършила е българска филология, специализирала лингвистика и литература в Пловдивски университет. Докато е студентка ражда единствения си син, след като се запознава с любимия си Петко Петков.

Проверка по рама

Бащата на политика по образование и професия е учител по биология. По негова инициатива семейство емигрира за Канада, а преди това той работи на щат като зоолог към БАН. В чужбина Петков започва изследователска дейност и обикаля Щатите, Амазонка и различни острови и държави, за да изучава особености на природата там.

Материалът Вижте майката на премиера! Венета Петкова е библиотекар в Канада срещу 9 бона на месец (ЕКСКЛУЗИВНИ снимки) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button