22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

Внимавайте с прясно изцедените сокове, за да не навредите на панкреаса

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Те се отразяват зле не само на задстомашната жлеза, но и на кожата, уверяват специалисти. Такива напитки стават опасни, ако ги употребявате в голямо количество на гладен стомах.
Злоупотребата с плодови фрешове, които действително съдържат много полезни вещества, може да провокира преждевременно стареене на кожата и проблеми със задстомашната жлеза. Прясно изцедените сокове съдържат прекалено високи концентрации на захари.

 

В една средно голяма ябълка (200 г) се съдържат около 20 г захар, а в чаша прясно изцеден сок от същата ябълка – цели 60 г захар.
А при постоянно насищане с повишени дози захар в организма се нарушава изработката на белтъчината колаген, вследствие на което кожата губи своята еластичност, загрубява, появяват се бръчки.

Това претоварва и задстомашната жлеза, в резултат на което могат да възникнат нарушения в нейното функциониране, повлияващи нивото на глюкоза в кръвта.
Откажете се от прясно изцедените сокове, ако вече имате висока кръвна захар. Фрешовете са забранени за тези със заболявания на стомашно-чревния тракт.

Проверка по рама

Освен всичко друго, допълват  специалисти, прясно изцедените сокове допринасят за изработката на пикочна киселина, а нейният излишък повишава риска от възникване на подагра.
В крайна сметка, препоръката е да употребяваме прясно изцедени сокове като празничен десерт – след основния прием на храна и не всеки ден, а само понякога. 

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ