Последни

Войната започна! Бойко прати КПКОПНИ срещу Валентин Златев (вижте екшъна в Доспат, управляван от далавераджия на ГЕРБ)

Игра на Богове -Възходът на падението

Войната за преразпределение на територии в хунтата започна! КПКОНПИ, позната и като Антикорупционната комисия, подвластна на близкия до Бойко Борисов бивш главен прокурор Сотир Цацаров, погна фирма на доскоро придворния олигарх на Баце Валентин Златев.

КПКОНПИ нахлува в общ. Доспат 

Кметът на Доспат от шайката ГЕРБ Елин Радев е същински диктатор – корумпираният управник е превърнал родопския град в свое частно владение, в което се разпорежда като самодържец. Хватката на мафията ГЕРБ тук е брутална, защото е икономическа – целият бизнес в Доспат е под ботуша на Елин Радев – кметът държи хотели, къщи за гости, магазини, строителните и ремонтни дейности, транспорта, дърводобива, дори в момента негова фирма вдига първия мол в региона!

Крадливият кмет източва общината основно през фирма „Вева Груп”, която се води на съпругата му – 53-годишната Аида Китанова Радева. ЕООД-то е регистрирано в Доспат на ул. „Тракия” №1. Дружеството има клонове в с. Борино, родното място на формалния лидер на ДПС Мустафа Карадайъ с адрес…местността Саранлъка, и още един клон, регистриран в Пловдив.

Освен транспорт, строителство, търговия, хотелиерство, ремонти и куп дейности, с които наглият Елин Радев буквално е превзел Доспат и региона, „Вева Груп” се занимава и с колосалната далавера с българската природа – дърводобив.

Така стигаме до абсурдния казус в държава от ЕС да има частен град, доминиран от хунтата, в който хората са поставени под пълна зависимост и са принудени да гласуват за ГЕРБ, защото ще останат без препитание. Така мафията се мултиплицира вот след вот, докато прокуратурата и цялата правораздавателна система спи зимен сън вече повече от 10 години.

Проверка по рама

 

„Борците с корупцията” на Цацаров са нахлули днес в община Доспат, управлявана от крадливия кмет от ГЕРБ Елин Радев, за да душат около обществена поръчка за над 1 милион лева. Обект на проверката ще е и градоначалникът на родопския град, подписал далаверата.

 

Подсъдимият кмет на ГЕРБ в Доспат Елин Радев е дал точно 915 000 лева за изграждането на път до…своята вила на брега на едноименния язовир. 

Парите са профукани за прокарването на трасе, осеяно с около 300 супер модерни фотоволтаични лампи, които да осветят маршрута на мастития кмет.

Очевадното отклоняване на средства в особено големи размери, за което според Наказателния кодекс се полага ефективна присъда, дори е указано с табелка, на която е казано, че европарите са отпуснати за „развитие на рибарските области в България”.

Магазин за Акумулатори

Засега е ясно, че става дума за поръчка, възложена на фирма „Агрохолд“ на петролния бос Валентин Златев, която е за изграждане на водопровод и канализация, както и за реконструкция и асфалтиране на общинската и улична мрежа в Доспат.

Припомняме кой е Валентин Златев:

От 1994 г. Валентин Златев е председател на СД на „Агрима” АД, което е франчайзър за България на „Пепси” и „Швепс” и е собственик на 3 бутилиращи завода в страната. В края на 90-те години Златев предоставил управлението на „Агрима” АД и”Агрохолд” АД и на свързаните с тях дружества на баща си Васил Петков.

През месец март 2000 г. „Агрима” участва в консорциум с РМД „Златни” АД в приватизационния търг за 76% от държавното дружество „Златни пясъци”. Най-голям процент в РМД „Златни” контролира приближеният до бившия премиер Иван Костов – Славчо Христов.

През 1996 г. Валентин Златев става член на СД на „Българо-руската инвестиционна банка” АД на Емил Кюлев, а от 1998-а заедно с Кюлев и ръководените от тях „Агрохолд” АД и „Контракт холдинг” АД приватизират „Тракиябанк” АД, която по-късно е преименувана на „Росексимбанк” АД.

Валентин Златев и баща му притежават ловни стопанства в гр. Правец и с. Трудовец. Чрез фирмата им „Тера тур сервиз” ЕООД те притежават 60% от капитала на „Езтур” АД, което стопанисва имотите на туристическия комплекс „Шатрата” до Правец.

Тяхна собственост са и сградите на бившето военно поделение в града. Чрез същата фирма притежават хотелските комплекси „Хелиос палас” – 4 звезди в курортния комплекс Слънчев бряг и „Хелиос бийч”- 3 звезди в град Обзор. „Хелиос бийч” е пуснат в експлоатация през пролетта на 2002-а, а „Хелиос палас” – през 2003 г.

През 2001 г. „Тера тур сервиз” ЕООД е закупила за 3 750 000 лева и 75% от „Специализирана болница за рехабилитация с. Свети Влас, Слънчев бряг” ЕАД, град Несебър. Според достоверен източник Валентин Златев притежава и 4 луксозни хотела в Москва.

narod

магазин за авточасти
Back to top button