19.8 C
София
събота, май 18, 2024

ВРЕМЕ Е! Кирил Добрев атакува трона на Корнелия

ПРОЧЕТИ СЪЩО


След заканата на столичния лидер на БСП Иван Таков, прокуден от Корнелия Нинова, да получи наесен креслото ѝ начело на столетницата, такива амбиции имал и Кирил Добрев. За това разказаха за „Уикенд” от новата фракция в червената партия „Бузлуджанци“.

Добрев, който бе отлъчен от БСП, стана част от недоволните от управлението на Нинова, която все повече превръща партията си в пътник към политическото небитие.

Според активисти синът на Николай Добрев „обмислял” да се кандидатира за лидер на БСП, но все още решението му не било окончателно. Той обаче заедно с останалите „бузлуджанци” имал амбициите именно фракцията да преобрази БСП отвътре и да детронира омразната им Корнелия Нинова, която успява на поредица избори да съсипе и без това ниската репутация на левите пред електората.

Нинова се докара дотам, че президентът Румен Радев за пръв път не даде на червените третия мандат за съставяне на правителство и избра „Има такъв народ”.

Активът от червени опълченци и сега е наясно, че с такъв опекун и на тези избори през лятото БСП ще е чудо, ако вземе два мандата в Брюксел, а все още ненасрочените предсрочни парламентарни избори може и да не дадат на формацията и 20 депутата в родния парламент.

Проверка по рама

Затова и „бузлуджанци” щели да настояват за спешен конгрес още преди парламентарния вот, а не да се протака до есента, когато се очаква Нинова най-накрая да бъде освободена от лидерския пост, ала преди това ще е доразгромила БСП на двата избора.

Материалът ВРЕМЕ Е! Кирил Добрев атакува трона на Корнелия е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ