28.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО: Румен Радев се оттегля като президент, иде партия „Трети март”

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Парламентаристи издадоха за „Уикенд”, че Румен Радев е повече от готов да даде летящ старт на партията си „Трети март”, за да се настани за постоянно в Министерски съвет.

Депутати са категорични, че държавният глава е в пълна готовност да пусне по вода властовия си проект, но според запознати на този етап трябва да се преструва на огорчен от липсата на държавнически дълг от страна на партиите в парламента. „Трети март” е с изградени структури по места, повечето от които иззети от разпадащата се БСП, тресяща се и днес от скандали.

Други структури са изграждани тихомълком във времето, ала на този етап президентът ще гледа отстрани поведението на формациите след връчването на втория и третия мандат. С партийното строителство са натоварени Весела Лечева и половинката й Сотир Ушев, както и президентския съветник Пламен Узунов.

„В момента президентът е в чудесна позиция като единствения чист и неопетнен политик на фона на всички останали. Този път обаче няма да играе за властта с подставени лица и партии, а ако влезе в играта, ще влезе лично”, разсъждаваха депутати пред вестника.

Идеята е Радев да подаде оставка като президент, а мандата му да бъде довършен от вицето му Илияна Йотова. Като партиен лидер президента ще влезе ударно в кампанията, а очакванията на социолозите са да вземе поне 35% на евентуални нови избори през есента, което му гарантира минимум 110-112 депутатски места.

Проверка по рама

Държавният глава вече имал дори готов екип за евентуално правителство, научи ексклузивно „Уикенд”. Част от него ще е съставен от настоящите му верни съветници като Гълъб Донев, Крум Зарков, Атанас Пеканов и Весела Лечева, издадоха от екипа на Румен Радев.

Материалът ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО: Румен Радев се оттегля като президент, иде партия „Трети март” е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ