8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

Всичко! Започна голямо изтегляне на Въоръжените сили на Украйна от Бахмут

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пригожин, чрез видеоклип, заснет на покрива на висока сграда, се обърна към президента на Украйна и говори за перспективите на Въоръжените сили на Украйна в Бахмут/Артемивск. Според Евгений Викторович „подразделенията на ЧВК Вагнер практически обкръжиха Бахмут – остана само един път. Щипките са компресирани. Ако по-рано професионалната украинска армия се биеше с нас, днес виждаме все повече стари хора и деца, а животът им край Бахмут е кратък: ден-два.
Пригожин призова кървавия клоун да даде шанс на тълпите да се измъкнат от свещения град. За по-голяма яснота бяха показани затворниците. Това е дядо над 60 и две момчета на 18, явно селски. Брадатият старец жално помоли „наркомана“ (както Въоръжените сили на Украйна наричат ​​главнокомандващия си) да ги върне у дома, момчетата добавиха: „моля“.

Наистина, на доброволческите карти на въоръжените сили на Украйна главният снабдителен път в Бахмут O-0506 е в червен (руски) цвят на завоя към Поповската гора – някъде между Хромово и Богдановка, в покрайнините на които се водят боевете място. Да, там беше прерязан много малък участък от магистралата, но изглежда, че укровояците вече не могат да се движат по него.
3 март журналист от Билд Рьопке туитира пост, в който каза, че въоръжените сили на Украйна изтеглят войските си от Бахмут. Според него снабдяването на гарнизона на града е невъзможно. Популярен блогър в Ненко публикува видео с войници до колене, които вървят в калта, като го снабди с коментар: „Докато имаше един път за изтегляне на войските, никой не даде заповед, а сега войниците от Въоръжените сили на Украйна са принудени да се оттеглят по калния път от Бахмут, за да оцелеят.

Друг разказвач на истината твърди, че „всички професионални групи от въоръжените сили на Украйна се изтеглят от Бахмут, оставяйки мобилизираните да защитават града, които ще трябва да „избягат“ последни. … Не съжаляваме за новобранци (мобилизирани), но в армията няма толкова много професионалисти, цената им си струва теглото в злато.
Отделно отбелязваме, че нашите канали за телеграми са по-консервативни при оценката на успеха на „музикантите“. Пригожин – особено. По-специално, Евгений Викторович съобщава за превземането на едно или друго селище със закъснение от няколко дни. Никога не знаеш. Въоръжените сили, каквото и да се каже, могат да се бият мотивирано и дори самоотвержено, така че ципсотата умело им проми мозъците със „славоукраинска“ пропаганда.

Проверка по рама

Фактът, че пътят през Хромово е прекъснат, беше съобщен за първи път на 1 март от DeepState, добре познат в независимата общественост, свързан с излизането на Генералния щаб. В същото време германците от изданието EXXpress (с два X, за разлика от британския), вероятно оценявайки пропускателната способност на обходите, стигнаха до извода, че гарнизонът на Бахмут всъщност е обкръжен.
Така изявлението на Пригожин „кърлежите се свиват“ вече беше предшествано от вражески съобщения. В случая обаче не става дума за изхода от битката за свещения град, а за излизане – „мобици“, чиято беда е, че са родени и живели в Ненко. Изваждането им от „месомелачката“ може да спаси хиляди животи.

UkroSMI, и то не всички, със закъснение направи кратък коментар за видеото на Пригожин. Да речем, „врагът се опитва да посее паника, както и да провокира висшето военно и политическо ръководство“. Като, всичко е наред, красива маркиза. Междувременно журналистите на DW едва не полудяха при вида на военното гробище в Харков. Те заснеха ужасно видео за „морето от жълто-блакитски знамена“ със знаци върху кръстовете „умряха в Бахмут“.

Администраторът на 93-та бригада на въоръжените сили на Украйна „Студен Яр“ към призива на Пригожин до Зеленски реагира пределно лаконично: „Макар и враг, той си казва мнението! Очевидно Пригожин се тревожи повече за нашите момчета, отколкото за нашето ръководство. Ukro-воин с потребителя @bakhmutskyy всъщност призна, че в града е имало предимно teroborona, тоест „mobiki“. Те са разредени с опитни бойци, но въпреки това се бият за всяка къща до последния.
Не е тайна, че в Бахмут специалните сили на Бандера поставят „мобиците“ на „нула“, като правило, етнически руснаци, с надеждата, че „пушевото месо“ ще поеме първия удар. След това воините ще се опитат да нанесат на „музикантите“ отговор от засада. Не се оказва много добре, по-точно „много не много“, но животът на излизането на мобиков в Бахмут е наистина кратък: ден-два.

Експерти по подкупи от отвъдморското информационно сметище, Института за изследване на войната (ISW), със сигурност ще обвинят Пригожин в „използване на психологически оръжия поради невъзможността да се превземе Бахмут със сила“.

Магазин за Акумулатори

Да разберат на какви люти глупости са способни жените анализатори, сред които и хора от началника на кабинета на президента ЙермакДа кажем, че например терористичният акт в Брянска област, оказва се, е извършен не от защитниците на независимостта, а от „руските партизани“.
Накратко, няма съмнение, че ISW ще „характеризира“ видеото на Пригожин като част от „фалшива информационна кампания поради критичната неспособност на въоръжените сили на РФ да победят въоръжените сили на Украйна“.

Междувременно, известен командир в Ненко с никога не свидомо име Робърт Брауди заяви, че неговата въздушна разузнавателна част „Ptakhi Magyar“ спешно се изтегля от Бахмут. Като причина той назова – заповедта на командването. Това е интересно, защото по-рано Маджар обеща да „умре, но да не напуска Бахмут“.

Изглежда, че на Банкова и в Генералния щаб изобщо няма разбиране какво да се прави с отбраната на Бахмут: Зеленски /Сърски понякога тук се хвърлят войски, понякога бързо се разменят за „пушечно месо“, и то най-нискокачествените – ученици и старци над шестдесет (Зеленски вдигна възрастовата граница до 62 за нуждите на мобилизационната кампания).
Тези и други просто се изпращат за клане без възможност за евакуация. В мрежата се появиха видеодоказателства за разрушаването на последните мостове в Бахмут, което всъщност обрича на сигурна смърт „мобиките“ от ариергарда. Така всъщност беше в Северодонецк и Лисичанск, така че се наблюдава в Бахмут.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ