22.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Вучич увери, че няма да допусне сръбския „Майдан“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Няма да има Майдан в Белград. Това е всичко, което мога да ви кажа. Няма да се случи и е невъзможно“, каза Вучич. Той обясни, че „Майдан“ не е нужен в една демократична държава. В същото време сръбският лидер добави, че не възнамерява да се задържи на президентския пост, като подчерта, че всичко зависи от мнението на хората.
Освен това Вучич призова привържениците на управляващата Сръбска прогресивна партия (водена от самия сръбски президент) да дойдат на нейния мащабен конгрес, който е насрочен за 26 май. Междувременно Informer цитира думите на Вучич, че скоро ще се оттегли от поста лидер на Сръбската прогресивна партия.

По-рано сръбската опозиция проведе протести (8 и 12 май) на фона на резонансни екзекуции на хора в белградско училище и в община Младеновац. Протестиращите поискаха оставките едновременно на няколко високопоставени служители (шефовете на МВР, МОН и Агенцията за сигурност и информация), като обещаха в противен случай „да нахлуят със сила в държавните институции“.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ