4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Юрист: Новобогаташът Антони Тренчев е уплашен, Nexo остро влиза в политиката

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Юристката Мария Крънчева написа остър коментар във фейсбук, свързан с боса на Nexo Антони Тренчев.
Вижте анализа й:

Повтарянето на “кюлчета, пачки, чекмеджета…” или “20-30 години една шайка ни управлява” (сякаш преди това комунизма беше прекрасно) и заплахите ще съдим България за 1 млрд., е обръщане риториката срещу Гешев и остро навлизане в политиката.
Тренчев и NEXO ще бъдат ползвани в предизборната кампания активно.

А има ли основание за тревога за евентуално дело срещу България?
Мотивът, който изтъкна Тренчев за завеждане на бъдещо дело е: Прокуратурата е провалила листването на NEXO на борсата Nasdaq. А как очакват това да стане след като вече имат забрана за 5 години да оперират в САЩ и да върнат парите на всички американски инвеститори?

Проверка по рама

Не е ли всъщност Летиша Джеймс Главният Прокурор на Ню Йорк тази, която осуети възможното листване на борсата? Защо не заведе дело срещу САЩ, ами срещу България?
Друг аспект е какво нарушение е допуснато от българската прокуратура да води разследване срещу Нексо? Та те не са “свещена крава”, която не може да бъде обект на проверки и разследвания.

А и това именно трябва да прави Прокуратурата, няма друга работа. Значи като е активна, “Ама защо е толкова активна?”. Ако не е активна, “Ааааама защо не е активна?” Няма угодия. Няма.

За мен това са предизборни димки за наивници от един уплашен новобогаташ, на който пред очите му се срива най-голямото нещо, което е сътворил.
Както каза една моя фейсбук приятелка психолог след двете му тв участия: “Безпомощност лъха от това поведение…”

Арогантна безпомощност и безпочвени заплахи без доказателства и аргументи.“

Магазин за Акумулатори

Материалът Юрист: Новобогаташът Антони Тренчев е уплашен, Nexo остро влиза в политиката е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ