7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Забравете за газовете и подутия стомах, тайната е в…

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Газовете и подуването на стомаха могат да бъдат доста неприятни състояния. Когато стомашната лигавица е раздразнена, дори консумацията на полезни храни може да предизвика и изостри усещането за дискомфорт.
Вероятно сте се питали кои храни и напитки могат да го причинят?

Ето ги и тях:
Газирани напитки

Основната причина, която ги прави „вредни“ е наличието на газ (въглероден диоксид), който се използва, за да се получи любимият ни газиран, гъделичкащ ефект. За съжаление, консумирайки тези напитки, ние поглъщаме и този газ, който, веднъж попаднал в храносмилателната система, може да причини подуване на стомаха и дори спазми.
За предпочитане е да ги замените с някакъв по-полезен техен вариант. Такъв е комбуча. Това е напитка, която се получава при ферментирането на зелен чай.

Проверка по рама

Особено популярна в Китай, Тибет, Русия и Сибир, от няколко години тя може да се намери и у нас. Комбуча ще подпомогне храносмилането, детоксикацията, може да има благоприятен ефект за намаляването на болките в ставите и дори работата на имунната система.
Здравословните мазнини хранят мозъка

Лук

Лукът е една от най-често използваните съставки в почти всички ястия и гозби. Но за съжаление, специфичните фибри, които той съдържа, могат да причинят подуване на корема. Опитайте се да го замените с лук на прах, който е една идея по-щадящ за стомаха.
Ако все пак продължавате да изпитвате дискомфорт, вместо лук наблегнете на използването на повече пресни подправки или бульони.

Неподозираните ползи от мазнините

Магазин за Акумулатори

Ябълки
Едва ли сте очаквали да срещнете именно този плод в списъка с храни, които дразнят стомаха. Ябълките са едни от най-полезните храни, които можете да консумирате, тъй като те съдържат витамин C, фибри и антиоксиданти. Ако обаче страдате от раздразнени черва, със сигурност трябва да сведете хапването им до нула.

Причината за това е съдържанието им на фруктоза, която в комбинация с фибри, ферментират в дебелото черво и могат да причинят подуване на стомаха и газове.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ