19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Забравете за това! Никога не давайте на заем, ако ви поискат…

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Всички знаете, че някои козметични продукти никога не трябва да се споделят с други хора, но често забравяте това и правете изключения.
Дерматолозите предупреждават, че подобни навици водят до различни инфекции, които могат да причинят още по-големи проблеми.

Вижте кои продукти никога не трябва да заемате на сестра си, майка или приятел.
Кремове – Първи в списъка са всички препарати, които са в буркани, а именно дневни и нощни кремове, околоочни кремове, някои балсами за устни и основи за лице.

Винаги измивайте ръцете си преди употреба и никога не позволявайте на някой друг да „топи“ пръстите си във вашите козметични бурканчета.
Спирала – Очните инфекции могат лесно да възникнат, тъй като кожата около очите е по-чувствителна и спиралата е идеална за приютяване на бактерии и вируси. Това не означава, че най-добрият ви приятел е заразен, а че всяка кожа е различна.

Проверка по рама

Червила – Червилата и балсамите не се споделят, въпреки че винаги можете да ги почистите с алкохолни кърпички и след това да ги дадете на приятел.
Гланцовете за устни са различна история, тъй като те са лепкави и следователно са по-благоприятни за развитието на бактерии.

Сенки за очи – Кремообразните сенки и руж обикновено се нанасят с пръсти, което е достатъчна причина да не ги споделяте с други.

Най-честата грешка обаче е да заемате четки за грим, защото можете дори да получите пъпки.
От само себе си се разбира, че трябва да поддържате редовно четките си за грим, което означава редовно измиване с мек шампоан и дълго изплакване с вода, след което естествено изсушаване.

Аксесоари за нокти – върху тези аксесоари лесно се събират бактерии и инфекциите се разпространяват бързо. Същото важи и за лака за нокти./Zdrave.to

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ