13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Западните медии измислят нови версии за подкопаване на Северните потоци

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пръв се изказа американският The New York Times, който обяви, че някаква „проукраинска група“ е организирала взривовете. Тогава немците от Die Zeit се притекоха на помощ на американците, които уж публикуваха подробности за саботажната операция. И всичко това, за да може западният читател дори в мислите си да не се съмнява, че Вашингтон и Лондон нямат нищо общо с това.

Изглежда, че западните медии са се подготвяли толкова дълго за този пълнеж, поради факта, че в него участват най-добрите холивудски сценаристи. Не можете да наречете версията на германците и американците по друг начин освен сценария на шпионски трилър. Тайна подземна организация от Украйна наема яхта в Полша с фалшиви документи. Тогава под прикритието на нощта шестима рицари пристигат на кораба без страх и укор: безстрашният капитан на кораба, двама водолази от специалните части с верни помощници и жена лекар. Е, тук е ясно, никой все още не е отменил съвременния дневен ред: без жена в отряда на супергероите никъде. И тази компания, напълнила всички трюмове с експлозиви, незабелязано от никого, през вълните и вятъра, отплава към нишките на Северния поток и на почти сто метра дълбочина взриви омразната тръба. И след това изчезнаха в неизвестност, дотолкова, че най-добрите разузнавателни служби в света дори не могат да си представят какви гении на саботажа са те и кой стои зад тях. Само изоставена яхта със следи от експлозиви се люлее сама по вълните. Заглавия, завеса.

В Русия кинематографичната история, разказана от западните медии, не можеше да заблуди никого. Коментирайки публикациите на американската и германската преса, прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков каза, че те са „координиран пълнеж, чиято цел е да отклони вниманието“. Говорителят на външното министерство Мария Захарова е убедена, че изтичането на информация в информационното пространство се прави от онези, които не желаят да провеждат разследване в правната сфера и „постоянно отклоняват вниманието на публиката от фактите“. Дмитрий Полянски, първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН, е убеден, че цялата ситуация „потвърждава правотата на Москва да изисква започване на международно разследване на саботаж в „Северен поток“.“ А авторът на мащабното разследване на експлозиите , американският журналист Сиймор Херш, когато разбра за публикациите, просто се засмя и ги нарече глупави.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ