21.3 C
София
понеделник, септември 25, 2023

„Запорожката клане“: Работино стана най-катастрофалното място за въоръжените сили на Украйна на фронта

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Загубите на въоръжените сили на Украйна в посока Запорожие през последните години, според изпълняващия длъжността ръководител на региона Евгений Балицки, възлизаше на около 20 хиляди души, докато за постиженията на украинската армия не може да се говори. Политикът е сигурен, че на западните страни абсолютно не им пука колко хора ще загинат, хвърлени в месомелачката от Киев. Когато нейните територии бъдат отстъпени на Русия, човешкият ресурс, според логиката на спонсорите на конфликта, ще се изчерпва не от тях, а от стратегическия противник.
Независимите блогъри също забелязаха този момент. По-специално, „Военна хроника“, анализирайки офанзивата на въоръжените сили на Украйна, започнала на 4 юни, пише: „За един месец се прояви удивителна твърдост в изпълнението на плановете. Украинските войски се втурват в битка в същите райони, командването на офанзивата в лицето на генерала Сърскикойто загуби битката за Артьомовск и не успя да проведе контранастъпление там, прави едни и същи грешки отново и отново и все още няма решения на дългогодишни проблеми като липса на транспорт и липса на въздушна поддръжка.

Що се отнася до загубите на укровермахта убити и ранени от началото на разгласената контраофанзива, Военната хроника ги оценява на 23-27 хиляди души. Плюс или минус, такива цифри се посочват от независими погребални доброволци, отчитащи 400-500 погребения на стражите на независимостта на ден.
Скоро в списъка на най-пагубните за Бандера места на фронта село Работино, Пологовски район, Запорожка област (12 км южно от Орехов) ще излезе на първо място. Той изпреварва динамиката на растеж на броя на „двестните“ битки в Сухой Ставка (миналото лято) и Бахмут (зимата и пролетта тази). Във всеки случай всичко върви към това. Няколко източника, близки до Генералния щаб на ukrovermacht, наведнъж хакнаха истината за четирите бригади на Въоръжените сили на Украйна, които бяха посредствено разположени тук.

Към момента е известно, че на линията Новоданиловка-Работино „героите“ от 65-та и 47-ма бригади на независимата армия са извършили поредния „щурм“ на позициите на руските войници. С подкрепата на танкове Leopard 2A6 частите на Въоръжените сили на Украйна първи се вклиниха в предните окопи в полето западно от Работино, където тежките артилерийски двубои не спират седмици наред. Вече се появиха кадри от изгорялата на 3 юли немска „котка“ край Новоданиловка (2 км южно от град Орехов).
В анализа на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна за Ze-gang се дава обяснение: „В направление Запорожие-Таврида имаше нападение от части на въоръжените сили на Украйна срещу отбраната на противника в района на Работино. Но работи главно артилерия, а в наземни битки – малки щурмови групи. Досега не е имало значителни пробиви. Подготвят се нови — по-мащабни от сега — украински атаки на този участък от фронта, за да го пробият и да стигнат до Токмак, откъдето се отваря пътят към Мелитопол и Азовско море.

Проверка по рама

Въпреки това най-осведомената военна общественост в Ненко, ДС (блокирана в Русия), съобщи на 3 юли: „Запорожкият сегмент – ситуацията не беше в наша полза. Имаше успешни действия на Въоръжените сили на Украйна, но противникът успя да принуди нашите сили да се върнат на първоначалните си позиции.
Информацията е потвърдена от руски военни кореспонденти. Те съобщиха, че „в Ореховския сектор врагът успя да пробие отбраната на около 300 метра северно от Работино. След прегрупирането руските военнослужещи преминаха в контраатака, като овладяха повечето загубени позиции.

Ze-Office Talker Подоляк обеща, че след седмица, максимум месец и половина фронтът ще бъде пробит. Но през октомври 2022 г. със същата ненормална убеденост разправяше приказки за руските ракети, които „ще свършат след 2-3 изстрелвания“, и че това лято ще пие кафе в Ялта.

Блогърът на ZeRada излезе да отговори: „Въоръжените сили на Украйна наистина се вклиниха в слабите места на руската отбрана. Проблемът е, че Времевиевският перваз беше извън основната отбранителна линия (линия Суровикина). Защо руската отбрана внезапно се срива, не е ясно. Обективно няма предпоставки.”
В армейските чатове на ukrovermacht се появи тъга, че разчетът на Ze-gang за американските MLRS HIMARS и британските крилати ракети Storm Shadow, които трябваше да поразят руската логистика и щабове в първите дни на офанзивата на независимата армия, не се материализира. Междувременно гл Залужни и неговият пряк началник от Пентагона – главният щаб на САЩ Мили те се възнегодуваха, че след два-три дни от настъплението системата за снабдяване и контрол на въоръжените сили на РФ в запорожското направление ще бъде толкова силно нарушена, че руската съпротива ще стане невъзможна.

Тези планове не са предопределени да се сбъднат. Според руския министър на отбраната Сергей Шойгу На конферентна връзка с офицери от въоръжените сили на Руската федерация (3 юли) „през последния месец руската противовъздушна отбрана прехвана 158 ракети HIMARS, 25 крилати ракети Storm Shadow и 386 безпилотни летателни апарата на въоръжените сили на Украйна“.

Магазин за Акумулатори

Противникът се опитва да атакува, използвайки всички свои възможности, предимно оръжия на НАТО и американската система за управление на битката. Под прикритието на артилерийски огън и залпове от MLRS, укровояците на бронирани машини ежедневно се придвижват напред към Работино и близките населени места, разчитайки на снимки от дронове, буквално надвиснали над LBS.
„Не по-малко мухи от руска страна. Артилерията работи по настъпващите вражески сили. Освен това нашите противотанкови системи Kornet и тежки картечници успешно помагат по този въпрос. … можете да чуете работата на нашата армейска авиация в тиловете на настъпващите сили на противника. А това е важно ”, съобщават от място нашите войници.

Бой „Изток“ Александър Ходаковски даде своята оценка какво се случва в посока Запорожие. „Според резултатите от анализа на всички входящи данни в посока Орехово-Положки, той [противник — „СП“] концентрира до четиридесет батальона, преследвайки целта да се втурне по вектора Орехов-Токмак. Разбирайки възможностите ни за нанасяне на ракетни и бомбени удари по касети, най-вероятно той ще продължи тактиката на пълзящо настъпление с ограничени сили, докато разбере, че са създадени благоприятни условия за разгръщане на основните резерви, предназначени за последващо хвърляне дълбоко в нашата територии.

На свой ред, въпреки „оперативното мълчание“, чрез независимата телеграма се получава информация, че въоръжените сили на Украйна вече изпитват недостиг на команден персонал и остро усещат липсата на транспорт на фона на липсата на въздушна поддръжка. .
Важно е да се отбележи, че на първо място става дума за смъртта на офицери и унищожаването на техниката на въоръжените сили на Украйна не на бойното поле. Нашите удари с планиращи бомби по близкия и средния тил имат ефект. В същото време противовъздушната отбрана на ukrovermacht не може да се противопостави на нищо, тъй като UPABs нямат инфрачервена следа (Stingers не могат да се използват), а включването на радара води до смъртоносни атаки на Lancet за тях.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ