14.7 C
София
неделя, април 14, 2024

Зартова потвърди информацията на Narod.bg: Наистина съм кума на апелативния прокурор на София Радо Димов

ПРОЧЕТИ СЪЩО


„Наистина съм кума на апелативния прокурор на София Радослав Димов.“ Това призна бившата вече шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова пред членовете парламентарната комисия, която проверява дейността на убития Мартин Божанов – Нотариуса.

Така тя едно към едно потвърди информацията на Narod.bg, която ви разкрихме още на 15 февруари.

До късна доба вчера продължи първото заседание на комисията „Нотариуса“

Неохотно в отговор на въпрос прокурорката Зартова бе принудена да признае, че връзката ѝ с апелативния прокурор Радослав Димов е по-близка и не се ограничава единствено до коридорите на Темида. Зартова е кума на Димов и съпругата му Божидара Ганева – Димова, която е зам.-градски прокурор.

Проверка по рама

„От 2-3 години нямам комуникация с тях поради наши лични неща“, сподели още Невена Зартова.

Въпреки разкритието за близките отношения между нея и двамата магистрати, тя отрече в системата да има семейщина.

Нещата в съдебната система са зловещи. Тази система е далеч от чистотата като сълза“, каза още пред депутатите вчера Зартова.

Подалата оставка прокурорка призна още, че Мартин Божанов е бил на банкет на Районната прокуратура. „Не беше банкет, а едно неофициално събиране извън София, в хотел. В ресторанта присъстваха и други посетители, огромен ресторант. В разговор с колеги установих, че той действително е присъствал на тоя банкет. Чух слухове кой колега би могъл да го е поканил, не разполагам с достоверна информация„, разказа Невена Зартова.

Тя сподели още неща от „кухнята“ на Темида: „Магистрати, които бяха свързани с Петьо Петров (Еврото), наричаха себе си „семейство“ с голяма гордост. Беше ми предложено да стана част от това семейство и аз отказах“.

Зартова обаче отказа да назове конкретни имена, защото това не било трибуната и най-малкото, което рискувала, било дело за клевета. Щяла обаче да се яви като свидетел.

Магазин за Акумулатори

Материалът Зартова потвърди информацията на Narod.bg: Наистина съм кума на апелативния прокурор на София Радо Димов е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ