19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Защо пръстите на крал Чарлз III са подути?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В навечерието на коронацията на сина на кралица Елизабет II и след тържеството феновете на британската корона си задават различни въпроси. Снимки на „подутите“ пръсти на Негово Величество предизвикаха различни коментари. Спекулациите за пръстите на 74-годишната кралска особа се разпалиха през 2021 г., когато снимка, на която той взема халба бира по време на годеж в Южен Лондон, позволи на феновете да зърнат подутите му ръце.

Твърди се, че Чарлз възприел безгрижен подход към състоянието на ръцете си в миналото, като шеговито споменал, че има „пръсти наденица” в писмо до приятел след раждането на сина си Уилям, принцът на Уелс.

Подутите пръсти на крал Чарлз III може да са резултат от много неща, от временно задържане на течности, внезапна промяна на температурата, до артрит. Други причини за „пръсти наденица” могат да бъдат високо кръвно налягане или хранителен режим с високо съдържание на сол.

Въпреки че не е потвърдено, че кралят страда от форма на артрит, някои кралски фенове са забелязали, че ръцете му изглеждат особено подути, когато пътува в чужбина до места с по-топъл климат. Самият Чарлз споменал отново своите „пръсти наденица“ след часове полет до Австралия през 2012 г. Симптомът всъщност е свързан с дактилит, вторично заболяване, което може да бъде причинено от редица състояния и инфекции, най-често псориатичен артрит, коментират в сайта HELLO!

Артритът е заболяване, което засяга тъканите на ставите. Хроничното възпалително заболяване причинява подуване на лигавицата на ставата, което води до болка, скованост и загуба на функция. Според NHS (Националната здравна служба) други симптоми могат да включват топла зачервена кожа над засегнатата става, както и слабост и загуба на мускули. Няма лек за артрит, въпреки че лекарствата и физиотерапията могат да помогнат за облекчаването на симптомите.

Снимка: сайт HELLO

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ