7.1 C
София
петък, март 1, 2024

Защо PVC прозорцитв се изпотяват отвътре и как да променим това?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кондензът от вътрешната страна на PVC прозорците е проблем на много собственици.

Основни причини

Липса на вентилация

Когато вентилацията в помещението е лоша, влагата се събира във въздуха и няма къде да отиде. След това влагата се утаява върху най-студената повърхност в помещението, най-често стъклото. За да предотвратите това, е важно да има добра вентилация на помещението, например чрез отваряне на прозорци или използване на вентилатор.

Повишени нива на влажност в дома

Високата влажност възниква по време на готвене, душ и миене. Тези действия освобождават влага във въздуха, която след това може да полепне върху повърхностите. За да предотвратите това, важно е да използвате изпускателни вентилатори при готвене или душ, както и влагоуловител, за да намалите общото ниво на влажност в дома.

Проверка по рама

Защо има конденз по прозорците? Най-честите причини ги пропускат всички

Недостатъчна топлоизолация

Ако домът има лоша изолация, външният студен въздух прониква вътре, което води до спадане на температурата вътре в къщата. Тази температурна разлика може да причини конденз на влага по прозорците. За да предотвратите това, важно е да сте сигурни, че вашият дом е правилно изолиран.

Как да се отървете от конденза – народни начини

Замъгляването на прозорците е проблем, особено в студеното време. Има няколко народни метода, които можете да опитате.

1. Оцетен разтвор

Магазин за Акумулатори

Един от най-популярните народни начини да се отървете от замъгляването на прозорците е използването на разтвор на оцет. Смесете равни части вода и бял оцет в спрей шише. Напръскайте от вътрешната страна на прозорците и избършете с микрофибърна кърпа. Оцетът е известен със своите почистващи и дезинфекциращи свойства и ще помогне за премахване на всякакви натрупвания.

2. Разтвор на сол

Друг народен лек за замъгляване на прозорците е солевият разтвор. Смесете една супена лъжица сол с една чаша вода в спрей бутилка. Напръскайте върху стъклото, избършете го с парцал. Солта има свойства, които помагат да абсорбира влагата.

Защо има конденз по дограмата – ето кои са най-честите причини!

3. Котешка тоалетна

Напълнете чорап или малка торбичка с пълнител и поставете на перваза на прозореца. Сместа помага за абсорбиране на прекомерната влага във въздуха и предотвратява образуването на конденз по прозорците.

4. Торбички със силикагел

Пликчетата със силикагел често се поставят в кутии за обувки. Те успешно се ползват за предотвратяване на запотяването на прозорците. Просто поставете няколко торби на перваза на прозореца или залепете от вътрешната страна на стъклото.

5. Брикети от дървени въглища

Брикетите от дървени въглища са друг народен лек против запотяване на прозорците. Поставете няколко брикета в плитък съд и го поставете на перваза на прозореца. Въгленът ще абсорбира влагата и ще спре конденза върху прозореца.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ