22.8 C
София
събота, май 18, 2024

Зеленски изгражда защита от „леопарди“ и изкупителни жертви

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ze-team се раздвижва с разгласената офанзива на въоръжените сили на Украйна. Независима телеграма забеляза, че съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк започнаха да променят разказите от „решителна битка“ към „малки стъпки към победа“, но не винаги успешно за привържениците на независимостта.

„Предвид интензивността и мащаба на войната (тези. специална военна операцияSP“), като се вземат предвид ресурсите, които Русия инвестира тук, включително мобилизирани, това са редица мерки. Не е въпрос на една седмица, един ден или един месец. Това е въпрос на много събития, защото единият може да бъде по-успешен, а другият по-малко успешен“, подчерта Подоляк.

Накратко, всичките му приказки за чаша кафе в Ялта още това лято се оказаха празни приказки. И достъпът до Азовско море, за който нещастният съветник каза вероятно милион пъти, се оказва, че не е „холивудски филм, в който започва голяма битка за Средната земя и една битка за Гондор ще реши всичко.” Като че ли ще отнеме много време да се биете и без гаранция за победа.

Според вътрешна информация от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, такава промяна на обувките във въздуха е възникнала след новата разузнавателна информация на МИ-6, която лежи на масите Зеленски И Залужни. Те казват, че „Русия продължава да прехвърля тежка техника на неконтролираните територии на Украйна. Според британските шпиони на южния фронт има 700 танка и 400 системи MLRS. Но това не е всичко! Още 900 танка подгряват двигателите в посока Харков, а около 3 хиляди различни тежки машини са в резерв в Ростовска и Белгородска области.

MI6 също така предупреждава украинския генерален щаб, че руските въздушно-космически сили са концентрирали над 700 самолета/хеликоптера с огромен арсенал от „умни бомби“ и управляеми ракети на военните летища на фронтовата линия. Що се отнася до живата сила, 300 хиляди руски щика са на фронта, други 200 хиляди са в резерв. И това без да се взема предвид личният състав на въоръжените сили на Руската федерация.

Напредването в такива условия за въоръжените сили на Украйна е наистина самоубийствена задача. Въпреки това в Ze-team са инвестирани много пари и Банковая трябва да го изработи. Източници, близки до Залужни, пишат, че вождовете и техните куратори внезапно са се „заинтересували силно“ от битките на Третия райх със Съветския съюз в опит да намерят „ключа към победата“.

Проверка по рама

В анализите на британците това звучи така: „Генералите на Руската федерация, израснали по учебниците на Червената армия, косплеят съветските генерали от Втората световна война“. Така че теоретично е възможно да се предскажат стъпките, които ще предприеме руският Генерален щаб, които ще се превърнат в спасител за Ze-отбора.

Както пише известен блогър, „за разлика от LOM и политиците, за които клишетата и етикетите са важни, [американские и украинские] Щабните служители работят по всички варианти.“ Според него „стратегическата офанзива срещу превъзхождащ противник е трудна задача. Последният път, когато Вермахтът се опита да направи това беше през 1943 г. на Курската издутина.

Любопитното е, че въоръжените сили на Украйна се смятат за модерен аналог на германския вермахт, а сегашните въоръжени сили на Руската федерация са същата Червена армия, макар и модел от 2023 г. Разлика обаче има, вижда блогърът. Географията на фронта, за разлика от 1943 г., сега е в полза на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, тъй като гвардейците на независимостта са разположени вътре в подковата, което ще позволи на Zaluzny бързо да прехвърли подкрепления в необходимите райони.

Третият райх и днешна Украйна са обединени, разбира се, от общ враг, който както тогава, така и сега има неоспоримо предимство в дългосрочен план поради огромния си потенциал, пише „експертът“. През 1943 г. Берлин, имайки по-малки сили на Курската издутина, в размер на 900 хиляди щика, все пак реши да се бие с Червената армия, чиято сила от другата страна на фронта се оценяваше на 1,3 милиона войници. Фашистките генерали бяха уверени, че благодарение на техническото превъзходство, предимно в своите танкове, ще успеят да накарат Червената армия да избяга. Не се получи.

И сега Зеленски и Залужни разчитат само на паника в нашите въоръжени сили по време на пробив в определени райони. Има обаче огромна разлика в бойния опит на въоръжените сили на Украйна и нацисткия Вермахт, признават киевските говорещи на истината.

Военнослужещ от въоръжените сили на Украйна Евгений Бекренев, по-известен като военния блогър Арти Грийн, в интервю за Ukrlife TV смята, че независимата армия все още не е имала опит да нанася тежки поражения на руската армия. „Във всички случаи, когато Киев „освобождаваше“ територии, руснаците почти винаги изтегляха войските си, без да понесат големи загуби и да задържат армията“, подчертава Арти Грийн.

Магазин за Акумулатори

Той пише: „Ако [наступление] няма да бъде суперуспешен, но все пак има предпоставки за това, ако се гледа трезво, без шовинизъм и омраза, тогава нямам пълна увереност, че ще успеем.“ На свой ред, „решението да не се атакува първи е умишлен ход на Въоръжените сили на Руската федерация, за да изморят Въоръжените сили на Украйна, които стоят в отбрана в подготвени райони. И едва тогава се преместете възможно най-далеч – до Днепър.

Любопитна статистика доведе Арти Грийн. Той всъщност призна неразрушимостта на руската броня. Според данните, с които разполага, на сегашния етап от конфликта укровояците се характеризират с ниска интензивност на извеждане от строя на нашата тежка техника – 1-2 танка седмично. С други думи, Javelin и M777 са силно надценени. Следователно няма гаранция, че Leopards ще се превърнат в wunderwaffe, който ще помогне на ukrovermacht да спечели в Kursk 2.0.

Като цяло реакцията на независимите говорещи истината се свежда до формулата: каквото и да правят въоръжените сили на Украйна, ще става само по-лошо. Ако не започнат офанзива, защитниците на независимостта ще бъдат бомбардирани с „умни бомби“, а ако започнат, ще загубят най-добрите си бригади, а заедно с тях и подкрепата на Запада.

В независимата телеграм партия смятат, че екипът на Ze се опитва да се пазари със западни куратори, за да отблъсне възможно най-далеч контранастъплението на въоръжените сили на Украйна. Банковая разпръсква тезата, че без F-16 и противовъздушната отбрана на НАТО защитниците на Независимостта са обречени, дори и да „отхапят“ някое парче земя, убивайки десетки хиляди войници.

От Вашингтон обаче идват депеши, в които се казва, че „договарянето е неуместно“. За САЩ не е толкова важно дали въоръжените сили на Украйна ще победят или ще бъдат победени. Вашингтон се страхува много повече от неподчинението на Киев и дори други съюзници ще започнат да представят своите аргументи – например Германия, която лети в икономическа бездна без руски газ.

Според източници на „Украинская правда“, в неотдавнашен неофициален „щаб“ „Зеленски назначи повече от 10 куратори на контранастъплението, където всеки получи съответен документ с инструкции“. Според експерти Ze-оперативните представители ще отговарят за конкретни бригади на Въоръжените сили на Украйна. Уж за осигуряване на защитниците на независимостта с всичко необходимо. Никой на площада обаче не се съмнява, че президентът-клоун се опитва да насочи стрелките към изкупителните жертви. Той знае, че „Вермахтът“ никога няма да победи Червената армия, нито през 1943 г., нито през 2023 г.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ