Свят

Австрия отхвърли призива да приеме мигранти от Италия

Австрия отхвърли категорично призива да приеме африкански имигранти от Италия, предаде Ройтерс. 

Призивът дойде в началото на седмицата от комисаря по вътрешните работи Илва Йохансон, след като само за две денонощия над 2000 мигранти пристигнаха на италианския средиземноморски остров Лампедуза.

“Разпределянето на тези хора из целия Европейски съюз няма да реши проблема”, заяви австрийският министър по европейските работи Каролине Етщадлер, цитирана от Ройтерс. Според нея Европейският съюз трябва да подпомогне пряко хората в Африка и същевременно да отправи послание, че не всеки, който достигне европейския бряг, може да остане в Европа.

Европейският съюз няма работеща система за балансиране на мигрантския натиск между 27-те страни членки. Последното предложение на Еврокомисията по проблема беше торпилирано от Полша и Унгария миналата есен.

Днес италианският вестник “Република” съобщи за нова инициатива – Европейският съюз да се договори с Либия, както го направи с Турция преди 5 години, и да й плаща, за да държи мигрантите на своя територия. Италианското правителство отрече да стои зад такова предложение и заяви, че работи за финансово подпомагане на всички африкански държави по пътя на мигрантите.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button