13.6 C
София
понеделник, май 20, 2024

Без ток остават малки населени места

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Без ток заради силния вятър са отделни малки населени места в страната, като се очаква до няколко часа повредите да бъдат отстранени и захранването да бъде възстановено, съобщиха от трите електроразпределителни дружества

12 населени места в областите Русе, Търговище и Разград са без ток, каза Петя Попова от „Енерго-ПРО“.

„Влошената метеорологична обстановка в ранните часове на денонощието доведе до повреди по елементи от въздушната електропроводна мрежа. Екипите на дружеството бяха мобилизирани още през нощта за възстановяване на прекъснатото захранване. В някои райони работата им беше забавена заради силните пориви на вятъра и невъзможността безопасно да бъдат отстранени щетите по съоръженията“.

Без електрозахранване са и около 1500 от абонатите на ЧЕЗ във Видинско, Монтанско и Врачанско, съобщи Борислава Луканова:

„Силният вятър скъса проводници тази сутрин, предимно в Северозападна България. Засегнати са няколко населени места в областите Видин, Враца, Монтана. По-голяма част от повредите вече са отстранени“.

Проверка по рама

Отделни малки населени места без ток има и в Сливенско и Хасковско, каза Петър Костадинов от ЕВН.

Нямаме сериозно влошена аварийност. Няколко села са без захранване. Прогнозата ни е, че в следващите 3-4 часа ще успеем да го възстановим, посочи той.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ