4.4 C
София
петък, април 26, 2024

Бурята отнесе дървета, покриви и огради в Пловдивско

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Силният вятър през цялата нощ е причина пловдивчани и жители на областта да подадат множество сигнали на тел 112. По данни на НИМХ скоростта му е 14-19 m/s, а поривите достигат до 25 m/s, съобщи БНР.

Получените съобщения за паднали стърчащи части от покривни конструкции, стари дървета, керемиди и предмети са над 30, съобщават от пресцентъра на пловдивската полиция.

В 9 часа на улица „Иван Шишманов“ аварийни екипи са започнали отстраняването на паднало дърво върху автомобил. Работи се и за премахването на паднала ламарина от покрив на бул. „Освобождение“. Отстранява се и паднала ламаринена ограда на бул. „Менделеев“, която временно затруднява движението в една от трите ленти. Екип на Пето РУ оказва съдействие.

По информация от ОП „Паркове и градини“ дървета са паднали върху автомобили на улиците „Месемврия“, „Карловска“ и „Пейо Яворов“ като са нанесени сериозни материални щети. Най-много сигнали са пристигнали от район „Източен“ – по бул. „Цариградско шосе“ и улиците „Богомил“ и „Възход“.

Силният вятър е изтръгнал електрически стълб и той е паднал върху паркиран автомобил край блок 283 в жилищен район „Тракия“. Пристигналият на място екип на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ е установил, че в основата си стълбът е корозирал. Това е причината да падне от поривите на бурния вятър. Той вече е отстранен, а мястото на инцидента се обезопасява. При първа възможност ще бъде монтиран нов стълб, уверяват от транспортното предприятие.

Проверка по рама

Тъй като се очаква стихийният вятър да продължи, от Община Пловдив призоват гражданите да приберат от терасите на жилищата си предметите, които има опасност да паднат от поривите на вятъра. Препоръчва се хората, които нямат наложителна работа навън, да не излизат, а останалите да избягват да се движат под дървета, високи сгради и строителни обекти.

Сигнали за нанесени щети от вятъра са получени от Първомай и Асеновград, четири са в села към Община Марица и по един в Карлово, Стамболийски, Съединение и село Поповица.

Около 3.40 в Карлово преминаващи по главен път II- 86 са сигнализирали за паднало дърво на пътя между градовете Карлово и Баня. Проблемът е бил отстранен за по – малко от половин час.

Около 5 часа в РУ Първомай е получен сигнал за паднало старо дърво на пътя Дълбок Извор – Първомай, но след бързата намеса на пожарната дървото е било преместено от пътната настилка и към момента движението в участъка също се извършва нормално.

Данни за други по – сериозни щети или пострадали няма.

Екипи на пловдивската пожарна са се отзовали на 7 сигнала на граждани в Пловдив и на още 16 в областта за времето от 21.30 ч. снощи до 5.30 ч. тази сутрин.

Магазин за Акумулатори

Сигналите са за нанесени материални щети по автомобили и сгради от паднали опасни предмети в резултат на силния вятър.

Няма пострадали хора.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ