8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

Великобритания ще дари ваксини на по-бедни държави

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Борис Джонсън

Днес по време на виртуалната среща на страните от Г-7 Борис Джонсън ще обещае да дари на по-бедни държави голяма част от ваксините, които ще останат след имунизирането на британците. Великобритания е поръчала 400 милиона дози.

При положение, че се очаква ваксинирането на всички пълнолетни във Великобритания да приключи през август или септември, ще има големи остатъци от общо 400 милиона дози, поръчани от правителството. Решението за това кога точно и колко дози ще бъдат дарени ще бъде направено по-късно през годината. Това ще зависи в голяма степен от доставките и дали ще e необходимо някакво допълнително ваксиниране, освен предвиденото досега.

Източник от правителството е цитиран да казва, че половината от остатъка по принцип трябва да отиде към схемата „Ковакс“ на ООН. Лондон вече дари и 548 милиона паунда на тази схема.

Днес Борис Джонсън се очаква да призове по време на виртуалната среща на страните от Г-7 за увеличение на постъпленията по схемата „Ковакс“. Очаква се също Джонсън да призове богатите държави да подкрепят инициатива в рамките на 100 дни да се разработват нови ваксини за справяне с бъдещи кризисни ситуации.  Близо 17 милиона британци до момента са получили първа доза ваксина.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ