4.4 C
София
петък, април 26, 2024

Глобиха министър с €40 000 за неспазване на мерките

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Албанската полиция глоби министъра на туризма Бленди Клоси с 5 милиона леки (около 40 000 евро) за нарушаване на противоепидемичните мерки в страната, предаде агенция „Танюг“.

Министър Клоси е глобен, защото е организирал събиране на повече от 10 души, което е против правилата. Освен на министъра глоба е наложена и на управителя на заведението, където са се събрали, но той се е разминал само с 1 милион леки (около 8000 евро). Премиерът Еди Рама по-рано обяви, че полицията ще глобява всеки, който нарушава въведените мерки в страната.

В Албания в момента е забранено събирането на повече от 10 души в затворено помещение, а глобата за нарушаване на забраната е 1 милион леки. В сила е също задължително носене на маски и на закрито, и на открито, а глобата за неспазване е 3000 леки (около 25 евро). В Албания от началото на пандемията са регистрирани близо 90 000 случая на заразяване, а жертвите са 1517. Албания, подобни на другите държави в Европа, наложи строги мерки, за да ограничи разпространението на коронавируса.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ