22.8 C
София
събота, май 18, 2024

Гришо: Бих искал винаги да съм на 30, имам доста неща да доказвам на себе си

ПРОЧЕТИ СЪЩО

След успеха си над Пабло Кареньо Буста Григор Димитров даде интервю и за студиото на „Евроспорт“, пише tenniskafe.com. Пред Матс Виландер и Барбара Шет световният №21 изрази надежда, че ще има шанса отново да играе пред публика до края на турнира и сподели защо се чувства в отличен момент в кариерата си през годината, в която ще навърши 30 години.

„Това не беше най-приятният начин да спечеля. Очаквах много равностоен мач. Всичко предразполагаше към много хубав мач. Разбрах затова (за забраната за публика от събота б.р.) малко преди да изляза на корта. Приоритетът е сигурността. Ще бъде тъжно и жалко, ако турнирът приключи без зрители, защото дават съвсем друго измерение на мачовете. Ситуацията е динамична, все пак имам надежда, че ще може зрителите да се завърнат по трибуните. Става все по-трудно с всеки изминал мач.“

Димитров говори за преживяването си през лятото, когато имаше тежко възстановяване след COVID-19 и защо този период е довел до създаването на фондацията му в България.

“Беше трудно. Не очаквах да се чувствам чак толкова зле. За близо месец бях много изтощен, минах един куп тестове. Не бях в състояние да натоварвам тялото си, да тренирам, да съм близо до стандартите, на които съм свикнал. Бях загубил силата, желанието си да играя и тренирам. Това беше един мрачен период за мен. В него започнах да мисля за нещата извън тениса, кое е наистина важно в живота, кое има значение. Това ме накара да направя собствена фондация, нещо, което обмислях от дълго време. Може би това бе правилният момент.”

“Що се отнася до тениса, мисля, че имам още много години пред себе си. Продължавам да се уча и да се развивам. На корта винаги трябва да се учиш. Имам доста неща да доказвам на самия себе си. Бих искал винаги да съм на 30, това е чудесна възраст. При други обстоятелства би ми се сторило като сериозна възраст. Направих вече много хубави неща, направих и някои глупости.”

Проверка по рама

Относно следващия си съперник, който ще бъде един измежду Доминик Тийм и Ник Кирьос, Димитров коментира:

“Играл съм и с двамата многократно. Познавам ги достатъчно добре. Със сигурност ще направят интригуващ двубой, непредсказуем. Тийм е по-стабилният играч, вече има титла от Големия шлем. Който и да спечели, за мен си остава една и съща задачата. Ще бъде голяма възможност пред мен. Ще погледам малко.”

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ