Свят

Елизабет II откри новата сесия на британския парламент

Британската кралица Елизабет Втора откри новата парламентарна сесия с традиционната за случая реч, в която представи плановете на правителството на Борис Джонсън за възстановяване след пандецията от Covid-19.

Това бе първият обществен ангажимент на британската крилаца след смълртта на съпруга ѝ принц Филип на 9 април. Придружена от сина си принц Чарлз и съпругата му Камила, Елизабет Втора оглави традиционната церамония, която тази година далеч не бе така помпозна както предишните, заради пандемията. В речта на кралицата бе изложена законодателната програма на правителството, която включва 30 закона.

„Приоритет на моето правитeлство е да осъществи национално възстановяване от пандемията, което ще направи Обединеното кралство по-силно, по-здравословно и по-проспериращо отпреди. За да постигне това, правителсвото ще предостави равни възможности на всички части на кралството, ще подкрепя трудовата заетост, бизнесите и икономическия растеж и ще се справи с последиците от пандемията за обществения сектор“.

Сред по-интересните нови законопроекти на правителсвото може да се отбележи този за насърчаване на развиване чрез образование или обучение, на уменията на пълнолетните. Ще има промяна в законодателството за даване на политическо убежище.

По отношение на външната политика се предвижда закон за противодействие на злонамерените действия на други държави. В програмата са включени и два закона, които вече предизвикаха отрицателни реакции. Ще продължи обсъждането на закона за полицията, който дава по-големи правомощия за справяне с мирни демонстрации, което вече доведе до протести по-рано тази година. Освен това правителсвото предвижда при гласуване да се изисква представяне на документ за самоличност със снимка.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button