18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Лавров обвини ЕС в последователно разрушаване на отношенията си с Русия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Европейския съюз в последователно разрушаване на отношенията си с Русия. Лавров заяви това след преговори в Санкт Петербург с финландския си колега Пека Хаависто.

На обща пресконференция след преговорите Сергей Лавров припомни, че след събитията в Украйна през 2014 г. Брюксел съзнателно е разрушил всички механизми за диалог с Москва, съществуващи на основата на Споразумението за партньорство и сътрудничество. 

В същото време той добави, че липсата на нормални отношения на Русия с Европейския съюз не ѝ пречи да си сътрудничи с отделните страни членки. 

Като добър пример в това отношение посочи Финландия. Пека Хаависто заяви на свой ред, че страната му е член на Евросъюза и този факт не бива да се пренебрегва. 

Очаквано Лавров и Хаависто обсъдиха присъдата на опозиционера Алексей Навални, действията на руските власти по време на протестите в негова защита и изгонването на трима европейски дипломати от Москва, като по всички тези въпроси двете страни останаха на диаметрално противоположни позиции. 

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ