22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Полицията в Атина разпръсна протест срещу Covid мерките чрез сълзотворен газ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Полицията в Атина използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи срещу ограничителните мерки, свързани с епидемията. Демонстрация имаше и в Солун.

Предимно млади хора се организирали в социалните мрежи на протест срещу продължаващите вече трети месец строги ограничения, коментираха пред медиите демонстрантите. В Атина над 400 души проведоха демонстрация пред парламента. Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите. Има арестувани.

В Солун също пренебрегнаха студеното време и стотици гърци се събраха на протест в центъра на града. Някои от тях носеха маски, други – не. Всички скандираха: „Долу хунтата на коронавируса“ и „Искаме си живота обратно“.

В районите на Атика, Солун и други области вече трети месец продължават строгите мерки срещу разпространението на коронавируса и вечерен час в цялата страна. Дори през уикенда е от 18 часа с пълна забрана за движение. Маските са задължителни и на открито.

Опозицията изрази становище в парламента, че многократното въвеждане на все по-строги мерки е „пълен политически неуспех на правителството“.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ