5.3 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Полицията в Испания: Един човек е изпратил заплашителните писма до политици

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Човекът изпратил трите писма с куршуми в тях до министъра на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка, директорът на Гражданската гвардия Мария Гамес и кандидатът за премиер на регионалното правителство на Мадрид, Пабло Иглесиас е един и същ. 

Това обяви Националната полиция на Испания, която веднага се зае да разследва случая. 

Според Националната полиция пликовете, пощенските марки и видът на боеприпасите в трите писма съвпадат. Става въпрос за куршуми с еднакъв калибър, използвани от Армията и Силите за сигурност. Те могат да бъдат закупени и онлайн.

Случаят със заплашителни писма разтърси предизборната кампания в Мадрид, след като бившият вицепремиер и кандидат на Подемос Пабло Иглесиас напусна предизборния дебат в петък, тъй като колегата му от Вокс Росио Монастерио изрази съмненията си относно истинността на заплашителните писма.

Пощенската служба пък поиска да уволни охранителя, който не е видял на скенера съдържанието на писмата до тримата политици. Синдикатът на работещите в пощата го защитиха с аргумента, че пратките им достигат всеки ден до 25 милиони домове и три милиона компании и досега това „никога не се е случвало”.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ