22.8 C
София
събота, май 18, 2024

Пращат на съд мъж за данъчни измами при внос на камиони и коли

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд управител на дружество, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Мъжът е обвинен, че не е декларирал придобитите от него 358 леки и товарни автомобила, с което е избегнал плащането на близо 200 000 лева данъци.

Схемата за измама, използвана от 63-годишния мъж, е известна като „румънска“ и е разпространена в Северна България, информират от Окръжната прокуратура в Добрич. Чрез нея румънски граждани купували автомобили от цяла Европа, но тъй като първоначалната такса за регистрация в Румъния била висока, те пристъпвали към по – евтин вариант. А именно: регистрирали колите си с временни номера за максималния срок в Румъния, намирали фирми като дружеството на обвиняемия, които им помагали да се сдобият с българската регистрация на собственото им превозно средство. 

Така с пълен комплект от документи и с нотариално заверено пълномощно румънският гражданин получавал автомобила си. Превозните средства обаче следва да бъдат регистрирани по Закона за местните данъци и такси, което не е направено. 

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

Подробностите чуйте от репортажа на Мая Щърбанова:

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ