15.8 C
София
петък, април 26, 2024

Ферма за добив на криптовалута бе разкрита край Чирпан

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ферма за добив на криптовалута бе разкрита край Чирпан.

Досъдебното производство по случая е започнато вчера в Районна прокуратура – Стара Загора, териториално отделение – Чирпан. То е образувано след получен сигнал от служител от „Електроразпределение Юг“ за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа в местността „Памуклука“ на град Чирпан.

Установено е наличието на проводник, който свързва намиращото се в местността помещение – трафопост в съседство, но без да бъде отчетена консумираната електрическа енергия, обясни заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Георги Видев:

„В момента се извършва външен и вътрешен оглед“.

По предварителна информация компютърните конфигурации, използвани за производството на криптовалута, са 40.

Проверка по рама

Установен е собственикът на помещението. Предстои това да се случи с лицата, които са били наематели, допълни Георги Видев:

„За това деяние се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба в размер до 15 хиляди лева“.

Все още не може да се каже от колко време е действала фермата за криптовалута и колко е продължила кражбата на ток, разказа Здравко Братоев – зам.-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“.

Тепърва ще се изяснява и стойността на кражбата на електричество.

„Балансовият електромер не работи от вчера, но на практика кабелът, който е директно присъединен, не е гаранция, че минава през балансовият електромер“.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ