Последни

Слави проговори, призна защо е направил ИТН и ще става ли премиер

Игра на Богове -Възходът на падението

Лидерът на “Има такъв народ” (ИТН) Слави Трифонов най-накрая реши да говори за политическата обстановка в страната, идващите извънредни парламентарни избори, случващото се в партията му и Народното събрание (НС). За първи път той не използва фейсбук профила си за това, а гостува в предаването “Политически НЕкоректно” по БНТ.

Защо се покриха ИТН и Слави с тайнственост

“Тайнственост ми звучи все едно става дума за нещо свързано с литература, картини и т.н. Няма тайнственост, има логично поведение – след като медиите са такива, то защо трябва да се дават интервюта.

Човек дава интервю, когато има какво да каже. Аз в продължение на много години съм говорил много. Самият аз съм правил много интервюта”, заяви Трифонов в отговор на това защо коментира нещата само от фейсбук профила си.

“Ето ти пример защо сме на 112-то място по свобода по словото. Този, който отиде в Комисията на Манолова – цялата интернет е взривен, а националните медии се правят, че го няма. Това, което каза той звучи ли като за една нормална държава. Как е възможно това?”, каза още той.

“Какво стратегическо има в това, което правим? Какво стратегическо има в морала, в свободата на словото?

Проверка по рама

Начинът на изразяване вече е интернет, защото там си напълно свободен. Това е избор! Ако някой не го е разбрал това, то…“, оправда се Трифонов.

Изборите
„Ще видиш какво ще се случи. След като изборът е в мен и в моите колеги, резултатът ще бъде такъв – повече от ясен.

Какво е това условно наклонение “ако спечелим изборите”? Не мога да отговарям “ако”… “когато-тогава” – така Трифонов отговори на въпрос дали ще е министър-председател, ако партията му спечели извънредните избори

“Тръгнах да правя партията, защото отказаха да признаят референдума, а не защото ми се става политик. Не съм мислил да ставам депутат. Трябваше да реша – и аз реших.

В следствие на този ход – не може да отречеш, че сега ситуацията е много различна. Трябва да бъде изтрито и изчегъртано това, което направи ГЕРБ. Независимо кога, но това нещо ще се махне”, закани се Трифонов.

Коалиции
Лидерът на ИТН бе попитан и с кои партии ще се коалира след предсрочните парламентарни избори: „Зависимост от това, което реши суверенът. Това ще стане ясно след 11 юли. Не искам да бягам от никакви въпроси, но не се знае дали народът ще реши същото“.

Магазин за Акумулатори

“БСП е била най-слабата и беззъба опозиция, която е съществувала. Нинова казва, че няма да си подава оставката за загубата на изборите на партията ѝ – това видиш ли нея не я касае, а ги касае хората около нея

БСП е част от цялото това статукво. Доказателство за това е когато онзи ден заедно с ГЕРБ и ДПС решиха да бойкотират парламента, защото така им отърва”, така Трифонов отвърна на въпрос защо не приеха подкрепа от БСП.

Какво е ИТН
Водещият попита лидерът на ИТН каква е ориентацията на “Има такъв народ” и ето какво каза той: “Това ляво-дясно отдавна се е размило. Съвременният свят в съвсем различен сега – така е според мен. Ако трябва да определим поведението на ИТН е да го наречем практично. Но практично в интересите на суверена.

Не е ляво, не е дясно, не е център – тези понятия са овехтели. Но иначе от една гледна точна аз съм десен!”.

магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button