7.1 C
София
понеделник, март 27, 2023

Спада подкрепата за просепаратистките партии преди изборите в Каталуня

ПРОЧЕТИ СЪЩО
Спада подкрепата за просепаратистките партии преди изборите в КаталунияТова каза пред БНР д-р Велислава Симеонова, преподавател в университета в Барселона. Тя обясни, че това е зависимо и от пандемията, и от оформящата се сериозна икономическа криза:
„Временното западане на ключови отрасли – като туризма, налага може би много по-рационално мислене, което е далече от идеята за независима Каталунска република. В момента приоритетите са други, сред които е здравеопазването“.

Тя изказа очакване за доста оспорвани резултати и уточни, че това показват и социологическите проучвания, които дават ясна победа на Каталунската социалистическа партия, която е начело със Салвадор Иля.
По думите на д-р Симеонова залязва ролята на Карлес Пучдемон, който е издигнат от партията му за премиер, и той е „символично №1“ в кандидатурите на партията му:

Проверка по рама

„Беше много по-рационално да се избере нов кандидат, каквато е депутатката Лаура Бора. … Каталуния е район с много заразени от Covid-19 и една бъдеща победа на партията „Жунс“ не може да залага на един кандидат, който е преследвал от испанското правосъдие, а от друга страна – който да управлява от дистанция. Залязва звездата на Пучдемон“. 
Интервюто на Весела Владкова с д-р Велислава Симеонова в предаването „Събота 150“ можете да чуете от звуковия файл.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ