Свят

Френските профсъюзи се активизират след карантината

Игра на Богове -Възходът на падението

Във Франция традиционните първомайски профсъюзни манифестации се завръщат след продължителната карантина. Около 300 митинга са обявени в страната.

Два дни преди разхлабването на санитарните мерки френският Първи май ще премине почти както обикновено: ако миналата година синдикатите празнуваха от балконите, демонстрациите днес са разрешени, с маска и попълнена декларация.

Спорадични митинги с различни идеи са обявени още преди обед: на симпатизантите на „жълтите жилетки“ или за 150-годишнината на Парижката комуна. Главното шествие трябва да потегли в ранния следобед от Площада на Републиката под много широк наслов „за работните места, заплатите, държавните служби, свободата и мира по света“.

Освен санитарните мерки основно безпокойство на властите е от нови прояви на насилие и вандализъм, които неизменно съпътстваха демонстрациите напоследък. Новият метод на полицията е разполагането на цивилни полицаи, които да поддържат диалог и атмосфера на доверие, като реагират веднага на действията на екстремистите.

Проверка по рама
Диета без глад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button