19.8 C
София
събота, май 18, 2024

В Бургас заловиха най-голямата пратка контрабандни цигари за последните години

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Окръжната прокуратура в Бургас наблюдава досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Те са били установени от митнически служители на едно от пристанищата в Бургас, предаде Burgas24.bg. Приблизителният им брой е 13 милиона къса на стойност от около 5 милиона лева.

„На 28-и март пристига ферибот от Грузия. Някои от ремаркетата са селектирани за проверка. Установена е контрабанда на цигари. Това е най-голямото количество недекларирани цигари за последните години в България. Стоката е трябвало да пътува от Грузия за Унгария. Оттук минава транзит. Марките цигари не са познати на българския пазар и не са предназначени за него“, съобщи представителя на митниците Тихомир Каменов, цитиран от местната медия.

„Образувано е досъдебно производство за контрабанда на стоки с търговски цели. Приблизителният брой на цигарите е 13 милиона къса, които са на стойност 5 милиона лева. На този етап не може да кажем дали цигарите са истински. Все още няма задържани“, заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ