17 C
София
неделя, май 19, 2024

Двама задържани за склоняване на бременни да продават децата си

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ден след като германски медии съобщиха за разкрит във Федералната република канал за трафик на хора с участието на български граждани, от Специализираната прокуратура в София съобщиха, че с европейска заповед за арест са задържани мъж и жена. Двамата са част от организирана престъпна група, склонявала бременни жени да продават децата си. 

Между 5 и 7 000 лева са обещавали задържаните в Германия българи за продадено бебе в Гърция. И въпреки, че обвинението им е от 1 февруари, а семейството е задържано на 29 април, от Спецобвинението съобщиха за разследването едва днес. 

Третият член на групата е синът на арестувания в Германия.  От 12 февруари той е под стража в Националното следствие.

Жените са набирани от различни селища в страната. Съгласилите се бременни са били  превеждани в Гърция с микробус и настанявани в едно и също жилище в  Атина. Новородените били продавани на местни търговци, за които се предполага, че са част от международна мрежа за търговия с бебета.

От спецпрокуратурата имат доказателства, че групата е действала почти шест години. До момента са установени 9 малоимотни жени,  чиито деца са родени и продадени в Гърция.

Предстои двамата задържани в Германия  да бъдат екстрадирани у нас.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ