10.3 C
София
събота, май 4, 2024

Руска ИТ фирма твърди, че санкциите на САЩ срещу нея са неоснователни

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Руската компания „Позитив Технолоджис“, която беше подложена на санкции в четвъртък, отхвърля „неоснователните обвинения“ на американското Министерство на финансите. Това съобщиха в петък в пресслужбата на фирмата, предаде ТАСС.

Министерството на финансите на САЩ включи шест руски технологични компании и организации, включително „Позитив Технолоджис“, в санкционните списъци, обвинявайки ги във връзка с руските разузнавателни служби.

„Ние като компания отхвърляме безпочвените обвинения, отправени срещу нас от Министерството на финансите на САЩ: за почти двадесет години от нашата трудова история няма нито един случай за използване на резултатите от изследователски дейности извън традициите на етичния обмен за информационна сигурност и прозрачно бизнес поведение „, предаде компанията в съобщение.

Компанията подчерта, че геополитиката не трябва да бъде пречка за технологичното развитие на обществото и увери, че те ще продължат да „осигуряват киберсигурност и ще продължат да я подсигуряват в целия свят“. „Следователно, ние продължаваме работата си в редовен режим с пълно спазване на всички задължения към нашите клиенти, партньори и служители“, – увериха от „Позитив Технолоджис“.

Пресслужбата също така отбеляза, че компанията се придържа към „принципите на максимална прозрачност на всички нива на своята дейност: от научна до търговска, включително и финансова отчетност“.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ