17 C
София
неделя, май 19, 2024

Създават Център по природни науки, изследвания и иновации в ПМГ – Ловеч

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч ще бъде създаден Център по природни науки, изследвания и иновации. Средствата, в размер на 300 хиляди лева са осигурени от държавния бюджет

Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ на Министерството на образованието и науката.

Пространствата в учебния център ще бъдат оборудвани за изучаването и прилагането на компетентности в областта на СТЕМ –науките, поясни началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев.

„Това е СТЕМ – център в който ще се извършва и обучение по математика, природни науки, икономика. Той ще бъде обзаведен с нови модерни средства, като допълнително те предлагат и метеорологична станция“.

Центърът ще разполага със зони за моделиране и изработване, генериране на бизнес идеи, математическо проучване и анализ, изследване и експериментиране.

Проверка по рама

СТЕМ – център за 300 000 лева в момента се създава и в СУ „Васил Левски“ в Троян. Три малки СТЕМ – центъра ще бъдат изградени в Националните училища по ветеринарна медицина в Ловеч и по горско стопанство и дървообработване в Тетевен и в училището за планински водачи в село Черни Осъм.

За тях са осигурени по 50 000 лева.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ