9.8 C
София
понеделник, май 6, 2024

Съюзът на тракийските дружества подкрепя Радев-Йотова за втори мандат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Вицепрезидентът Илияна Йотова разкритикува политиката на правителството Борисов 3 по отношение на тракийските българи. Според нея заради премиера в оставка Бойко Борисов въпросът за компенсациите на тракийските българи е бил свален от дневния ред на среща с турския президент Ердоган през 2018-та във Варна. 
 
„Въпреки настояването на президента Радев, министър-председателят Бойко Борисов не постави този проблем пред своя турски колега, извади го от дневния ред. На въпросите защо след като проблемът съществува, отговорът беше, защото не е сега времето и не е политически целесъобразно. Питам аз, какво трябва да се случи, за да стане този проблем, който трябва да бъде решен, политически целесъобразен и кога е онова време, което ще трябва да дойде“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова .
   
Съюзът на тракийските дружества проведе своето отчетно-изборно събрание. Членовете му отбелязаха 125-ата годишнина от началото на организираното тракийско движение в България. Съюзът на тракийските дружества подкрепя  двойката Румен Радев- Илияна Йотова  за втори мандат.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ