България

15 висши фигури около Бойко Борисов – към затвора!

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

10-15 висши фигури от обкръжението на Бойко Борисов трябва да влязат в съда, а оттам – в затвора, за да можем да сме сигурни, че България излиза от диктатурата на Мутрата.

Революционният иск отправи един от малкото истински дисиденти у нас Петър Бояджиев, който на 6 август 1981 г. бяга от Държавна сигурност във Франция в резервоара на микробус. Пред това е лежал 10 години в Старозагорския затвор като противник на режима на Тодор Живков, припомня Новините Днес.

Ето какво пише бунтарят на своята стена във фейсбук:

Ще кажа няколко думи, които няма да се харесат на някои хора, но пък се надявам да бъдат разбрани от мислещите.

Проверка по рама

Чета, лустрация, без лустрация няма демокрация. Ако ДБ не прокара лустрация, чао от мен и други подобни. Да, аз съм бил един от първите, още през 1991 година казвах това.

Сигурен съм, че тези, които го казват сега, 2021 година, са крещели тогава „Желю президент” и са го избрали, когато аз казвах тези думи. Сега, с 30 години закъснение, те казват това.

Да, но сега това звучи точно като сияйните хоризонти на комунизмът. 30 години са изминали и България е живяла тези 30 години без лустрация и стигна до режима на Бойко Борисов.

Сега аз ще кажа нещо по-скромно, но възможно и с гаранция, че ще даде резултат. Вместо да си крещим безрезултатно за лустрация, ще повярвам, че наистина нещо много важно се случва, ако поне 10-15 висши фигури от времето на Борисов успеем да прекараме през съдебната зала, където да се установят техните криминални кражби и от там да потеглят в катафалката към Софийския затвор, както мен ме закараха навремето с тази катафалка там.

Да, наричахме ги катафалки тези превозни средства, защото не знаехме дали някога ще излезем оттам, където ни закарваха. Така ще кажа, че тези, които крещят всичко или нищо, просто помагат да не се случи нищо.

Материалът 15 висши фигури около Бойко Борисов – към затвора! е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button