България

45 трупа на „Струма”? Очаквано – любимка на Бойко дърпа конците в Агенцията по безопасност на движението (вижте коя е калинката Анжелина Тотева + СНИМКИ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Трагедията на магистрала „Струма” с катастрофата на македонския автобус, при която загинаха 45 човека, е съвсем в реда на завещаното от ГЕРБ. Източник на Новините Днес предупреди, че докато калинките на Бойко Борисов не бъдат изринати от управлението на държавата, нищо добро не ни чака.

Поредният пример жужи в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата” (ДАБДП), където зам.-шеф и реален господар е любимата калинка на Баце Анжелина Тотева.

Калинката с Томислав Дончев и гербопитека в ЕП Владимир Уручев

Брюнетката е сред най-близките до премиера от СИК, дори е била началник на неговия политически кабинет, но има опит в далаверите и като шеф на кабинета на транспортния министър Ивайло Московски и на Валентин Радев и на мутроподобния Младен Маринов в МВР

Разследване на Новините Днес: И сестрата на Бойко забъркана в КОРУПЦИЯ! С обществени поръчки чрез софтуерна фирма и лице бушон, спечелила 11 млн. лв. за 2019-а? (ДОКУМЕНТИ)

Проверка по рама

Анжелина Тотева е чиста гербаджийска креатура, поставена на висок пост не за да работи, а за да отклонява финансови потоци към чекмеджето на Борисов. Затова и запознати я спрягат като една от касичките на Баце, която е несменяема на поста в ДАБДП въпреки войната, която от години ни убива по куците пътища, построени от мафията ГЕРБ.

Баща й е проф. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите и дългогодишен ректор на Минно-геоложкия университет и старо протеже на Николай Вълканов, собственика на една от любимите фирми на Баце „Минстрой холдинг”, който преди време разсмя народа с изцепката, че Бойко Борисов може да бъде като Маргарет Тачър на Балканите.

Като началник на кабинета на Бойко Борисов Анжелина е имала достъп до класифицирана информация, което прави задачата й с пълненето на чекмеджето още по-лесна, отсече информаторът на Новините Днес.

Баце избрал именно нея заради, защото работила за ГЕРБ във всички предизборни кампании досега, а и заради красотата й, която плейбоят от Банкя няма как да подмине.

Борисов я харесал и защото имала богат опит с двама негови министри. Била е сътрудник на евродепутата на ГЕРБ Владимир Уручев, а след това оглавила политическия кабинет на транспортния министър Ивайло Московски и съветвала Томислав Дончев като министър по европейските въпроси.

За калинката Анжелина Новините Днес вече разкри, че е купила на безценица два имота през 2013 г. и 2014-а г. От декларацията й до Сметната палата научихме, че в рамките на 2 години любимката на Бойко успяла да си закупи апартамент и къща в Бистрица.

Магазин за Акумулатори

Странно, но и пиарката на Мутрата Севдалина Арнаудова – Шехерезада, по същия начин се сдоби с къща отново в Бистрица и с апартамент в центъра на София. Аналогиите съвсем не са излишни.

През 2013 г. Анжелина Тотева е платила 159 400 лв. за апартамент от 97 кв. м в София със свои лични трудови доходи, а година по-късно купува и къща в село Бистрица за 159 008 лв. За втората покупка освен спестявания от заплати е ползван и ипотечен кредит.

Сравнението с подадените от Тотева предходни декларации показва интересна последователност. На 13 март 2013 г. Анжелина Тотева е подала приключваща декларация към датата на освобождаването й от длъжност като началник на кабинета на транспортния министър, в която отчита, че сдава поста с налични 77 400 лв.

Само няколко месеца по-късно – на 9 октомври, тя купува апартамента от 97 кв. м на бул. „Евлоги Георгиев“. Тук не е ползван ипотечен кредит, тоест в месеците до покупката Тотева трябва да е получила солиден доход, за да може да си позволи сделката. През юли 2014 г. тя си купува второ жилище – за 159 008 лв., като само 91 485 лв. от тази сума е осигурена с ипотечен кредит.

Въпреки тези разходи на 17 ноември 2014 г., когато встъпва в длъжност като началник на кабинета на премиера Бойко Борисов, Тотева декларира като наличен влог 50 000 лв.

Към края на годината този влог е пораснал на 72 992 лв., а декларираният ипотечен кредит от 91 485 лв. към ноември през декември се е свил на 47 800 лв.

Материалът 45 трупа на „Струма”? Очаквано – любимка на Бойко дърпа конците в Агенцията по безопасност на движението (вижте коя е калинката Анжелина Тотева + СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button