22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

40 г. и 1 м. без вода: Омуртаг на война с министър и кмет (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бруталният воден режим в Омуртаг продължава, и то месец след като водата уж щеше да тръгне. На среща през лятото в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков от квотата на пропадналата „Промяна“ бе обещано, че на 10 август подаването може да бъде възстановено – стига общината да довърши работата, след като държавата и ВиК – Търговище свършиха останалото. Министърът дори даде срок на местната управа – да побързат. Но днес още няма вода, не се знае кога ще потече, а хвърлените обещания предизвикват поредно разочарование и открита война с Андрей Цеков и кмета.
Абсурдна България: Омуртаг иска главата на кмета Ешреф Ешрефов заради 40 г. безводие

Парадоксът е, че вода до подстъпите на града има. Тя бе докарана до т.нар. подеми 1 и 2 именно след спешни дейности на ВиК през последните месеци. Но въпросните станции следва да заработят, което е отговорност на общината.

Групата „Вода за Омуртаг“ я обвинява, а кметът Ешреф Ешрефов отговори преди време, че други институции – като Енергото, бавят разрешенията. Нещата все така висят в безтегловност, а гражданите се чудят как след като държавата се е заела и обещала нещата да се случат, те не се случват – министърът не може ли да принуди общината, областната управа защо не се заеме и т.н. Подозренията са, че сега се изчакват местните избори, макар това да е някаква чисто партийна логика, непонятна за гражданите.
Безводието в Омуртаг датира от средата на 80-те години, тоест от почти 40 години. „Броим – станаха 40 години и 1 месец“, казват хората.

На клип, разпространен от „Вода за Омуртаг“, се вижда как до прага на града е осигурена вода:  
ВИДЕОТО ТУК  

Проверка по рама

Материалът 40 г. и 1 м. без вода: Омуртаг на война с министър и кмет (ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ