Последни

С Радев сме независими кандидати за втори мандат

Игра на Богове -Възходът на падението

Въпреки заявките от няколко политически сили, че го издига и подкрепя за втори мандат, тандемът Румен Радев-Илияна Йотова отива на изборите на 14 ноември като независим. Това стана ясно от думите на вицепрезидента в Свищов: 

“Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори”.

По думите ѝ, в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде цветът на България.

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, като по думите ѝ той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация.

“Струва ми се, от първите заявки, по-скоро това ще бъде една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията “Франция напред” на г-н Макрон. Много ми прилича на програмата на “Граждани в Испания”, това също е центристка партия.

И намекна, че заявките за честност и почтеност лесно се давали, но носели огромна отговорност зад тях. “Надявам се когато тази партия стане част от новия парламент да запомни онова, с което тръгна – да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години, посочи тя.

Проверка по рама

“За промяна на страната в посока на това да се върне държавността, в посока на това да има законност, ред и справедливост за всички”, добави тя.

“Вероятно тези млади хора ще търсят своята политическа реализация в този спектър. Днес ние ще започнем конструирането, то вече е в много голяма степен готово, на нашия инициативен комитет, ще бъде обявен съвсем скоро, защото спазваме и съответните срокове, дадени от ЦИК. Ще видите, че там ще има хора от най-различни политически цветове”, каза още вицепремиерът Илияна Йотова. Тя уточни, че не се съмнява в подкрепата на “лявомислещите” хора в страната.

Досега заявка двойката Радев-Йотова да продължат и във втори мандат на “Дондуков” 2 са дали и основните организации в БСП, и Има такъв народ на Слави Трифонов, и “Изправи се, БГ!” на Мая Манолова, и “Продължаваме промяната” на Кирил Петков и Асен Василев.

“Позитано” 20 обаче няма единна позиция за подкрепа, като на практика, коментират анализатори, днес самият държавен глава и неговата заместничка са изпреварили въпросното решение на Столетницата с новината за инициативния комитет.

lupa

Магазин за Акумулатори

магазин за авточасти
Back to top button