16.6 C
София
петък, март 29, 2024

С Радев сме независими кандидати за втори мандат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Въпреки заявките от няколко политически сили, че го издига и подкрепя за втори мандат, тандемът Румен Радев-Илияна Йотова отива на изборите на 14 ноември като независим. Това стана ясно от думите на вицепрезидента в Свищов: 

„Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори“.

По думите ѝ, в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде цветът на България.

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, като по думите ѝ той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация.

„Струва ми се, от първите заявки, по-скоро това ще бъде една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията „Франция напред“ на г-н Макрон. Много ми прилича на програмата на „Граждани в Испания“, това също е центристка партия.

И намекна, че заявките за честност и почтеност лесно се давали, но носели огромна отговорност зад тях. „Надявам се когато тази партия стане част от новия парламент да запомни онова, с което тръгна – да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години, посочи тя.

Проверка по рама

„За промяна на страната в посока на това да се върне държавността, в посока на това да има законност, ред и справедливост за всички“, добави тя.

„Вероятно тези млади хора ще търсят своята политическа реализация в този спектър. Днес ние ще започнем конструирането, то вече е в много голяма степен готово, на нашия инициативен комитет, ще бъде обявен съвсем скоро, защото спазваме и съответните срокове, дадени от ЦИК. Ще видите, че там ще има хора от най-различни политически цветове“, каза още вицепремиерът Илияна Йотова. Тя уточни, че не се съмнява в подкрепата на „лявомислещите“ хора в страната.

Досега заявка двойката Радев-Йотова да продължат и във втори мандат на „Дондуков“ 2 са дали и основните организации в БСП, и Има такъв народ на Слави Трифонов, и „Изправи се, БГ!“ на Мая Манолова, и „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев.

„Позитано“ 20 обаче няма единна позиция за подкрепа, като на практика, коментират анализатори, днес самият държавен глава и неговата заместничка са изпреварили въпросното решение на Столетницата с новината за инициативния комитет.

lupa

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ