България

Фандъкова, изчезвай! Градският транспорт в София става ад заради 100 млн. дългове, КОЙ открадна парите?

Игра на Богове -Възходът на падението
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Настават тежки времена за софиянци – крадливата кметица Йорданка Фандъкова от ГЕРБ оряза драстично рейсове, троели и трамваи заради 100 млн. лева дългове на „Центъра за градска мобилност”.

Каква е схемата, по която гербопитеците окрадоха и градския транспорт на столицата?

Оказа се, че задълженията и загубите на „Центъра за градска мобилност” само за тази година надхвърлят  100 млн. лева, т.е., практически ЦГМ е пред фалит.

Последици от това са:

– времето за чакане по спирките ще се увеличи

– трамваите и тролеите ще бъдат още по-претъпкани

Проверка по рама

– ще има отказ от ползване на неудобния градски транспорт и, съответно, увеличаване на автомобилите по и без това одимените столичните улици.

Най-драстичното орязване на градския транспорт от последните 10 години се случи тази седмица. Основни и натоварени линии като автобуси 83, 94, 111, 120 и 280 и тролеи 1, 2, 6, 9 са орязани, като най-драстично са намалени трамваите по линии 20 и 22, където се премахват по пет трамвая от всяка линия!

Това е грешно решение, което ще изгони и без това малкото останали пътници в градския транспорт. Хората ще чакат по-дълго по спирките и ще се возят в претъпкани превозни средства посред пандемия. Разписанията на ключовите линии в София и до момента бяха абсурдни за толкова голям град, но с това допълнително намаляване градският транспорт става неизползваем, алармира „Спаси София”.

Йорданка Фандъкова така и не разбра, че с увеличаването на интервалите и времето за чакане пътниците се отказват да ползват градския транспорт и това ще доведе само до повече коли по улиците на София.

От месеци предупреждаваме, че градският транспорт е пред фалит със задължения и загуби от близо 100 млн. лв., натрупани само за тази година. Но от ГЕРБ отказват да кажат колко точно е дупката и крият информация за загубите от хората, които в крайна сметка ще трябва да платят милиони за лошото управление на г-жа Фандъкова. Затова настояваме за:

Моментално връщане на зимните разписания на наземния транспорт.

Магазин за Акумулатори

Кметът да оповести публично колко точно са загубите в ЦГМ.

Приемане на ясен план за подобряване на градския транспорт, за увеличаване на пътниците и приходите.

В противен случай Фандъкова и ГЕРБ за пореден път ще покажат пълната си неспособност да управляват София. Ако не си тръгнат доброволно, ще трябва да ги принудим преди да са погребали столицата под планина от дългове!

#СпасиСофия #ГрадскиТранспорт #ОСТАВКА

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

магазин за авточасти
Back to top button