България

Адвокат от ВСС зад схемата със „златните паспорти”! Боян Новански е човек на Пепи Еврото и Иван Гешев

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Най-малко петима души от арабски и руски произход, кандидатствали за получаване на „златен паспорт“ в България, са издали пълномощни в полза на члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Новански от кръга на верните на Иван Гешев, показва разследване на Mediapool.

До 2017 година Новански е практикуващ адвокат, след което е избран за член на ВСС по предложение на лидера на потъналата в батака „Атака” Волен Сидеров.

До влизането му в т.нар. правителство на съдебната власт Боян Новански явно е представлявал редица граждани от трети страни, които са кандидатствали за т.нар. „златни паспорти”.

Потърсен за коментар, Новански заяви, че информацията ни за неговото участие в процедурите по даване на инвестиционно гражданство е „напълно невярна“.

Проверка по рама

Той е заявил, че ако подобна информация бъде публикувана, ще се наложи „пак да пишете опровержения“.

Публикация на „Капитал“ от 2017 г. свърза адв. Новански с бившия директор на столичното следствие Петьо Петров, който пък е спряган за близък до ДПС.

В имотния регистър през 2006 г. е вписано, че Петров дарява на Новански имот край Созопол.

Участието на адвокат, какъвто е Боян Новански, в процедурите по издаването на т.нар. „златни паспорти“ е законно. В последните две години обаче се натрупаха доста съмнения относно предоставянето на българско гражданство срещу определени инвестиции.

Главното съмнение е, че голяма част от паспортите са раздавани на хора, които не са извършили реални инвестиции в България, но са получили български паспорт, а с него и достъп до целия Европейски съюз.

Материалът Адвокат от ВСС зад схемата със „златните паспорти”! Боян Новански е човек на Пепи Еврото и Иван Гешев е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button