БългарияКриминалниПоследни

Адвокатът на Бойко и министрите му – Менко Менков, крие сейшелска офшорка (ДОКАЗАТЕЛСТВА)

Известният адвокат Менко Менков, който представлява Бойко Борисов и негови министри по ред дела срещу хунтата, изпълзя от Досиетата „Пандора” като собственик на офшорката Sageweld Ltd., регистрирана на Сейшелите, видя Promiana.eu

Менко, който е фен на сафаритата в Африка с убийствата на жирафи, е станал собственик на фирмата през 2015 г. Тази офшорна фирма няма дейност в България, показа проверка в Търговския регистър.

Менко Менков

 

 

Вероятно фактът, че Менков е вписан като официален собственик на фирмата, е бил притеснителен за адвоката, защото през 2017 г. той прехвърля дяловете си на номинален собственик от Махе, Сейшелите – Моли Рита Розели /Molly Rita Roselie/, пише bird.bg.

Проверка по рама

 

За да запази контрол върху активите на фирмата е оформено генерално пълномощно на името на Менков, с което той може да оперира и с банковите сметки на фирмата.

менко менков

През 2017 г. Менко Менков се скрива като краен собственик и става генерален пълномощник на офшорката.

Моли Рита Розели е вписана в българския Търговски регистър като краен собственик на десетки фирми с офшорна собственост.

 

Магазин за Акумулатори

Тя очевидно не е такъв и документите в случая на Менков го потвърждават. Формално тук става дума за деклариране на невярна информация в Търговския регистър, но Агенцията по вписванията няма възможност да установи тези факти.

 

Репортер на bird.bg опита да се свърже за коментар с Менко Менков, но той не вдигаше телефона и не отговори на изпратените SMS-съобщения.

През последните дни името му се спрягаше в медиите и покрай скандала с 450 кг. течен амфетамин заловен на Летище София. Оказа се, че получателят на забранената субстанция е съдружник с Менков във фирмата „ДДЛС-Биосим”.

Менко Менков е наказателен адвокат, който дълго време защитаваше Цветан Цветанов, а сега придружава на разпити Бойко Борисов и неговите министри Петя Аврамова и Николай Нанков, подписали кражби за милиарди със строежа на магистрали.

Менко Менков

 

Promiana.eu

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button