13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Агресивен пловдивчанин бие майка си в аптека, плаши я с убийство (Видео)

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Пловдивчанин с психични отклонения тормози майка си и целия персонал в аптеката, в която тя работи. Ужасът продължава години наред, но в последни дни е ескалирал до краен предел, пише „Марица“.

Нели работи в аптека в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Синът й често я навестява, за да иска пари. Понякога се случва да дойде и два пъти. Този тормоз датира години назад, но през тази година придобива уродливи измерения. Съвсем наскоро синът нахлул в аптеката, след което започнал да я налага. Излизайки пък бута стелажи и хвърля.

Агресията му плаши както майка му, така и нейните колеги – управителят на аптеката и другите от персонала.

Преди броени часове пък майката получила съобщения на телефона от него, в които той твърди, че ще убие колегите ѝ, а нея ще я довърши последна.

„Не идва всеки ден. Когато има пари – го няма. Когато няма, тогава може и два пъти да дойде. Тормозът е и вкъщи. Живея на седмия етаж, защитена съм с масивна желязна врата. Но той звъни на домофона и не спира“, обясни майката.

Проверка по рама

Срещу насилника многократно са подавани сигнали в полицията. Стига се до задържане за 24 часа, след което отново вилнее на свобода. Бил е задържан и за престой в Психото, но след броени дни е на свобода. Майката Нели е издействала неведнъж ограничителни заповеди срещу сина си, но той въобще не се съобразява с тях и ги нарушава.

Освен че упражнява редовно насилие над майка си, той нанася щети и върху аптеката – вътре хвърля и чупи, а навън пък дере с ключ стъклата.

„Не знаем в кой момент ще реши да изпълни заканата си за убийство, кога ще дойде пак и този път ще нахлуе въоръжен. Това е постоянен стрес и психически тормоз“, оплакват се фармацевтите.

Те се страхуват за живота си и оприличават ситуацията с тази като при психолога Ив, който беше убит от съседа си след заплахи.

„Проблемът е много сериозен. Като че ли цялата държава няма механизъм за реакция и контрол в подобни ситуации. Има нещо сбъркано. И като се случи фаталното – тогава се коментира 3 дни и всичко приключва, до следващия път“, смятат служителите на пловдивската аптека.

Те разказаха, че през декември насилникът пък потрошил кола с арматура. От полицията са получили уверение, че ще бъде задържан, но се опасяват, че след изтичането на 24 часа отново ще се стигне до същото.

Магазин за Акумулатори

Криминално

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ