9.8 C
София
събота, април 13, 2024

Акционерите на оператора на Nord Stream обмислят възможността да гарантират безопасността на оцелелите тръби на газопровода

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Фокусирани сме върху разрешаването на въпроса как първо да запечатаме и източим двете повредени линии, за да предотвратим по-нататъшна корозия“, каза Шпикер, цитиран от вестник Kronen Zeitung. Дали ремонтът някога ще бъде извършен е „пълна спекулация“, каза той. Зависи от политически, социални и икономически фактори, така че „времето ще покаже“.

Прави впечатление, че за бъдещето на „Северен поток“ говори представител на компания, която вече няма нищо общо с нея. E.ON притежаваше 15,5% от акциите, но наскоро напълно отписа своя дял.

Припомняме, че през септември 2022 г. в резултат на експлозии край датския остров Борнхолм в Балтийско море бяха повредени три от четирите нишки на газопроводите „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“. Разследващият журналист Сиймор Херш обвини САЩ и Норвегия за саботажа. Тогава едновременно в американски и германски медии се появиха предположения, че това може да е направила някаква „проукраинска групировка“.

Опозиционната партия „Алтернатива за Германия“ (AfD) смята, че германското правителство крие известна информация за саботаж на газопроводи и настоява за доклад в Бундестага. Съпредседателят на AfD Тино Хрупала възнамерява да инициира създаването на специална парламентарна комисия за разследване на терористичния акт.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ