Световни Новини

Кораби на САЩ в Черно Море, подготовка срещу Русия ?

Игра на Богове -Възходът на падението

САЩ провеждат провокация, като изпращат своите военни кораби в Черно море. Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков каза пред журналисти за това във вторник, като нарече подобни действия опит за изиграване на нервите на Русия, което няма да доведе до резултати.

Американски кораби в Черно Море

“Американските военни кораби край нашите брегове нямат абсолютно нищо общо. Това са чисто провокативни мерки, които те извършват, провокативни в буквалния смисъл на думата. Те ни изпитват за сила, играят ни на нерви. Те няма да успеят”, подчерта Рябков .

Той отбеляза, че маневрите на американския флот на хиляди километри от базовите точки винаги са инструмент на геополитиката. “Съединените щати, очевидно, чувствайки се владетел на моретата, в това отношение наследявайки Великобритания от друга епоха, все пак трябва да разберат, че рисковете от някои инциденти са много високи. Вече наблюдаваме нещо подобно в напълно различна водна зона тази година ”, – заключи заместник-министърът.

Москва призовава Вашингтон да стои далеч от Крим и руското черноморско крайбрежие за свое добро, добави заместник-външният министър. “Предупреждаваме САЩ, че е по-добре да стоят далеч от Крим, от нашето Черноморие. Това ще бъде за тяхно добро”, отбеляза Рябков.

магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button