19 C
София
петък, юни 14, 2024

АМИ СЕГА? Братя Диневи събарят хотел-емблема в Бургас

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Една от емблематичните сгради на Бургас – 95-метровия „Мираж“ може скоро да остане в историята. Това съобщава Флагман.бг, позовавайки се на достоверен източник.

Собствениците на знаковия хотел, който се превърна в емблема на града с построяването си преди 22 години, обмислят го съборят и построят нов билдинг със смесено предназначение – магазини, офиси и жилища.

В момента екип от мениджъри и експерти разработва бизнес модели, за да се установи кой от тях ще е най-печеливш.

Едно е сигурно – до края на годината „Мираж“ ще затвори, защото пазарът на градски хотели е пренаситен, а и комплексът не е в най-доброто си състояние. Освен това не е сериозно ремонтиран от построяването си през далечната 2002 година.

Справка в Търговския регистър показва, че след ковид пандемията през 2020 година се отчита близо 50 % спад на оборота на фирмата-собственик на „Мираж“ – „Българо-американска туристическа компания“ ООД, позната в бизнес средите с абревиатурата БАТКО, зад която надничат местните олигарси братят Динко и Йордан Диневи.

Проверка по рама

Досега най-голямата съборена сграда в България, а и на Балканския полуостров е недостроената стара печатница на ИПК Родина на столичния бул. „Цариградско шосе“, която бе срината през 2020 година.

Материалът АМИ СЕГА? Братя Диневи събарят хотел-емблема в Бургас е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ