7.1 C
София
понеделник, март 27, 2023

(АНКЕТА) Одобрявате ли Служебното Правителство ? – Гласувайте в сайта, за да бъде зачетен вашия отговор.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

(АНКЕТА) Одобрявате ли Служебното Правителство ?

служебното правителство
Президентът Румен Радев разпусна НС, насрочи избори за 2 октомври и назначи с указ новото служебно правителство. Ето как изглежда съставът на служебния кабинет:
Гълъб Донев – служебен министър-председател;

Гълъб Донев е завършил финанси в УНСС и право в Русенския университет. От май до декември 2021 година е заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Лазар Лазаров – служебен заместник министър-председател по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика;

Лазар Лазаров е завършил специалност „Макроикономика“ в УНСС. Заместник-министър на труда и социалната политка в периодите юни 2013 – август 2014 г., ноември 2014 – май 2016 г., февруари 2017 – май 2017 г., както и от края на септември 2017 досега.

Христо Алексиев – служебен заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията;

Христо Алексиев е магистър по „Международни икономически отношения“ от УНСС. Секретар по икономика на президента Радев, бил е служебен министър на транспорта (2021, 2017).

Иван Демерджиев – служебен заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи;

Иван Демерджиев е завършил магистърска степен по право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. През май 2021 става заместник-министър на правосъдието в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. През октомври същата година с указ на президента Радев е назначен за служебен министър на правосъдието.

Атанас Пеканов – служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства;

Атанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO) във Виена и лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien). Вицепремиер по управление на европейските средства от май до декември 2021 г. в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Росица Велкова-Желева – служебен министър на финансите;

Росица Велкова има магистърска степен по финанси от Университета за национално и световно стопанство. В периода ноември 2017 – април 2021 г. е заместник-министър на финансите, от април 2021 г. до декември 2021 г. е изпълнявала длъжността директор на дирекция „Държавни разходи“ в МФ, а от декември 2021 г. до момента е заместник-министър на финансите.

Димитър Стоянов  служебен министър на отбраната;

Димитър Стоянев е завършил Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и Командно-щабната академия на Военната академия „Г. С. Раковски“. Възпитаник е и на Военновъздушния колеж „Максуел“ в САЩ. Главен секретар на президента Румен Радев и през двата му мандата.

Асен Меджидиев – служебен министър на здравеопазването;

Д-р Асен Меджидиев е завършил медицина във Висшия медицински институт в София. Част е от екипа на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Създава и ръководи първото отделение по УНГ-болести в лечебното заведение и инициира Националната програма „Детско здраве „Пирогов““ за провеждане на високоспециализирани профилактични прегледи в страната.

Иван Шишков – служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

Иван Шишков завършва магистър по „Архитектура“ във ВИАС София. По време на двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев през 2021 година, е съветник и заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Към днешна дата работи като архитект.

Сашо Пенов – служебен министър на образованието и науката;

Сашо Пенов е доктор по право и преподавател в Юридическия факултет на СУ по дисциплините финансово право, данъчно право, международно данъчно право.

Николай Милков – служебен министър на външните работи;

Николай Милков е завършил „Международни отношения“ в УНСС. Той е бивш заместник-министър на външните работи, посланик на България в Румъния и Канада, генерален консул в Ню Йорк. Понастоящем е извънреден и пълномощен посланик във Френската република и Княжество Монако и постоянен представител в ЮНЕСКО.

Крум Зарков – служебен министър на правосъдието;

Крум Зарков се дипломира като магистър в Университета Париж 1 „Пантеон – Сорбона“ в специалност „Международно право и право на международните организации“. Той е народен представител и член на Комисията по правните въпроси в 44-ото, 45-ото, 46-oто и 47-ото Народно събрание.

Велислав Минеков – служебен министър на културата;

Велислав Минеков завършва образованието си в Националната художествена академия и специализира в Хамбург, Германия. Той е професор в НХА. Министър на културата от май до декември 2021 г. в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Росица Карамфилова-Благова – служебен министър на околната среда и водите;

Росица Карамфилова е доктор от Химико-технологичен и металургичен университет (ХТМУ) в София. Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда от април 2021. Член на Борда на директорите на Европейската агенция по околна среда.

Явор Гечев – служебен министър на земеделието;

Явор Гечев е завършил Аграрния университет в Пловдив. Той е заместник-министър на земеделието, храните и горите в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Никола Стоянов – служебен министър на икономиката и индустрията;

Никола Стоянов е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски“ и Мюнхенския университет „Лудвиг Максимилиан“. Той е заемал позициите съветник в Министерството на икономиката, както и изпълнителен директор и заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Насърчаване на малките и средните предприятия“. През 2021 г. е назначен за председател на Съвета на директорите на „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, като участва в ръководството на дружеството до средата на 2022.

Росен Христов – служебен министър на енергетиката;

Росен Христов е магистър по международни икономически отношения от Калифорнийския университет в САЩ. Работил е за италианската енергийна компания „Енел“, бил е регионален директор за Източна Европа и Латинска Америка в нидерландската компания за ремонт и поддръжка на енергийни активи „Дицман“ и е ръководил придобиването на „Енергоремонт Холдинг“ в България.

Александър Пулев – служебен министър на иновациите и растежа;

Александър Пулев е магистър по финанси на Оксфордския университет и бакалавър по информационни системи и финанси на Университета в Мейн, САЩ. Заместник-министър на транспорта и съобщенията в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев за периода от септември до декември 2021.

Илин Димитров – служебен министър на туризма;

Илин Димитров е преподавател от 11 години в Колеж по туризъм-Варна. В 47-ото Народно събрание е председател на постоянната Комисия по туризъм.

Весела Лечева – служебен министър на младежта и спорта;

Весела Лечева е сребърен медалист от Олимпийските игри в Сеул (1988 г.) и в Барселона (1992 г.), петкратен световен шампион, осемкратен европейски шампион, четирикратен носител на Световната купа по спортна стрелба. Народен представител е в 39-ото, 40-ото, 44-ото и 45-ото Народно събрание.

Георги Тодоров – служебен министър на електронното управление;

Георги Тодоров е бил министър и заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в четири правителства.

Новините Днес пита своите читатели, одобрявате ли служебното правителство ?
В настоящата анкета могат да взимат участие всички желаещи, ние не записваме ваши лични данни. Всеки има право да отговори само веднъж, като след направения избор няма право на корекция.

>>> ГЛАСУВАЙ В АНКЕТАТА ТУК <<< 
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ